Kattotöissä kannattaa hyödyntää talven kuivat pakkasilmat

Emma Hyvärinen , Liperi
Vesivek Emma Hyvärinen

Emma Hyvärinen, 30, on juuri saanut kotiinsa Liperissä uuden katon. Hän päätyi hankkimaan katon Vesivekiltä veljensä suosituksesta.

-Hän kehui, että katto oli nopeasti tehty ja tekijöiden kanssa oli helppo asioida.

Hyvärinen toteaa, että asiointi on ollut mutkatonta ja helppoa myös hänen kohdallaan. Kaupanteko ei ollut väkisin myymistä, vaan ostopäätös syntyi tarvekartoituksen myötä. Hyvärisen talon katto oli 1980-luvun alkuperäinen katto, ja sen uusiminen oli muhinut mielessä jo pari vuotta.

-Kyselin tarjouksia, ja tämä oli viimeisin. Vesivek on tehnyt tällä alueella muitakin kattoremontteja, ja yritys on saanut paljon kehuja. Tulee nopeasti valmista ja työmiehet siivoavat jälkensä. Se oli minulle tärkeää, sillä käyn itse vuorotyössä, enkä ehdi työn lomassa itse pihaa siivoamaan, hän kertoo.

Hyvärisen ostovalintaan vaikuttivat nopea asennus ja hyvä hinta-laatusuhde.

Kun kyseessä on iso kattofirma, minulle tuli myös turvallinen olo. Vesivekillä on laatutakuu, ja jos esiin tulee jotain huomautettavaa, se laitetaan kuntoon.

Hyvärisen mukaan katto alkoi tulla tiensä päähän. Vesivekin myyntiedustaja tarkisti katon ja totesi varsinaisen vesikatteen uusimistarpeen lisäksi rakenteen tuulettuvuudessa puutteita. Katolla ei ollut ollenkaan myöskään aluskatetta, joka on oleellinen osa tuulettuvaa rakennetta.

-Katon tilanne käytiin läpi yhdessä, Hyvärinen toteaa.

Hän kehuu, että uuden katon rakentaminen käytiin läpi hyvin tarkkaan. Katon talviasennus Pohjois-Karjalassa ei Hyväristä juurikaan epäilyttänyt. Alun perin tarkoitus oli teettää kattoremontti kesällä, mutta talviaikoja oli paremmin tarjolla, eikä itse operaatiossa kulunut kuin pari päivää.

-Vesivekiltä todettiin, että he tekevät asennuksen mieluummin talvella kuin kesähelteissä. Minulle itselleni ajankohta oli ihan sama, sillä he katsoivat kelien mukaan, ettei asennusajankohtana tule lunta vaakasuoraan.

Kosteusriski on talvella pieni, sillä suhteellinen ilmankosteus on alhainen.

Pyydä tarjous