Talvi on loistava aika remontille

Keijo Palander , Tornio

Keijo Palanderin Tornioon rakentama kotitalo valmistui vuonna 1997. Alppihiihtäjiä Rukan Alppikoulussa valmentava Palander ei itse katolle ehdi, joten Vesivek hoiti alkuperäisen palahuopakaton tilalle komean peltikatteen.

”Rakensin talon nuorena poikana, ja tuollainen palahuopakatto kestää vain parisen kymmentä vuotta”, Palander kertoo.

Remontti oli siis edessä väistämättä, ja Palander kaavaili sitä kesälle. Oulun Vesivekin asiantuntijat saivat hänet kuitenkin pohtimaan, että miksei hommaa hoidettaisi alta pois jo talvella. ”Valmennusreissujen takia en itse ehdi enää tuollaisia projekteja hoitaa”, Palander toteaa.

”Olin nähnyt Vesivekin tekemiä kattoja ja tiesin, että siellä on tehokas paikallinen ammattiryhmä, jolla ei kauaa noihin hommiin mene.”

Jo ensimmäinen kontakti Palanderin ja Vesivekin välillä enteili tehokasta toimintaa.

”Soitin jätkille yhtenä talvi-iltana, ja he sattuivat olemaan Torniossa syömässä. He tulivat saman tien mittailemaan ja katsomaan kattoa”, muistelee Palander. ”He osasivat myydä touhun uskottavasti, ja olivat asiantuntevia, reiluja ja päteviä jätkiä.”

Kaikki hoidettiin viimeisen päälle

Projekti alkoi telineiden pystyttämisellä talon ja tallin ympärille sekä lumien putsaamisella. Kun turvallisuustekijät olivat kunnossa, itse remontti hoitui parissa päivässä.

Monet varmasti arkailevat talviremontteja, mutta se on yhtä hyvä aika kuin muutkin.

”Aika laaja homma siinä olisi itsellä ollut, varmasti ainakin kuukauden olisin ropeltanut”, Palander myöntää.

”Onneksi nyt oli katolla sellainen jengi, joka tiesi mitä teki. Vaimo videoi minulle heidän touhujaan valmennusreissulle ja kävi selväksi, ettei tällaisen vähän yli viisikymppisen äijän kannata sinne yksinään kiipeillä muutenkaan.”

Lopputuloskin sai kiitosta. Katto oli siisti, eikä ränneissäkään näkynyt asennusjälkiä.

”Kaikki oli hoidettu viimeisen päälle. Rännit, läpiviennit ja välikatot tuuletusjärjestelmineen oli tehty juuri niin kuin sovittiin”, Palander luettelee.

”Tehokkuuden lisäksi Vesivekin pojat olivat myös siistejä. Kun lumet sulivat, soittelin Ruotsista treeni- ja kisamatkalta vaimolle ja kyselin, löytyikö pihasta paljon roskaa. Ei kuulemma näkynyt juuri mitään.”

Palander on tyytyväinen, että remontti hoidettiin heti talvella.

”Monet varmasti arkailevat talviremontteja, mutta se on yhtä hyvä aika kuin muutkin. Asentajillakin on hommia tasaisemmin ympäri vuoden”, Palander summaa lopuksi. ”Ja sitten kesällä ei tarvitse alkaa remontoimaan, vaan voi nautiskella.”