Tarkkasilmäinen myyjä teki vaikutuksen

Mia ja Rauno Mellin , Paimio
Mellin ja Vesivek

Rauno Mellin oli jo jonkin aikaa mietinyt tiilikattonsa kohtaloa – korjata vai uusia kokonaan? Koska kyse oli alkuperäisestä, yli 70-vuotiaasta kattovanhuksesta, ongelmien ilmetessä vaakakuppi kallistui koko katon vaihtamiseen. Tekijäksi valikoitui Vesivek, jonka myyjän Tommi Rustholkarhun asiantuntemus vakuutti Mellinin.

Mellinien omakotitalo Paimiossa on valmistunut sodan aikaan 1940-luvun alussa. Katto oli valmistettu ajan tavan mukaan paksusta paikan päällä tehdystä savitiilestä.

Olemme asuneet tässä parikymmentä vuotta. Muuttaessamme taloon huomasin yhden tiilen olevan halki. Siitä oli päässyt hieman vuotamaan vettä eristeenä toimiviin puruihin, mutta tiilen vaihtamisen jälkeen asia korjaantui ja purukin kuivui ajan myötä, Mellin valottaa.

Nyt, kaksikymmentä vuotta myöhemmin, aika oli otollinen isommalle operaatiolle.

Asiantuntijoissa on eroja

Katolle oli vuosien saatossa tullut sammalta. Räystäs falskasi ja vettä valui seinää pitkin. Yhdessä kohdassa tiili oli irronnut paikaltaan ja sadevettä pääsi rakenteisiin. Katon päädyssä oleva peltikin repsotti.

Erään kattoremonttifirman edustaja kävi katsomassa tilannetta ja antamassa kustannusarvion. Halusin kuitenkin toisenkin arvion. Vesivek tuli mieleen. Olen usein ajanut heidän toimipisteensä ohi ja törmännyt myös heidän mainoksiinsa, Mellin kertoo ja jatkaa: Yrityksellä on pitkä kokemus alalta ja erittäin korkea asiatyytyväisyys, joten se tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Mellin otti yhteyttä Vesivekkiin. Myyjä Tommi Rustholkarhu tuli kartoittamaan tilannetta. Mellinin mukaan asiantuntemus vakuutti.

 Tommi antoi itsestään heti pätevän vaikutelman. Hän ei tuputtanut ja hyvä niin, koska helppoheikin otteet eivät näissä hommissa toimi. Tommi myös havaitsi olennaisen seikan, joka kertoi paljon hänen ammattitaidostaan. Katon sivuilla vuorilaudat on koteloitu pellillä, eli ne on rakennettu umpeen. Tommi kiinnitti asiaan huomiota ja kertoi, että tuulettuvuuden vuoksi niihin kannattaisi jättää rakoja.

Uusi tiilikatto ja uusi väri

Rustholkarhu teki kattoremontista tarjouksen, jonka Mellinit hyväksyivät vielä samana päivänä. Tarjous oli halvempi kuin kilpailijalla, mikä myös helpotti päätöstä. Rakennustelineet pystytettiin talon ympärille perjantaina ja varsinainen remontti käynnistyi maanantaina. Mitään yllätyksiä ei rakenteista löytynyt, vaan kaikki sujui kuten pitikin. Yksi asia asukkaita kuitenkin remontissa hieman jännitti.

Alkuperäinen katto oli punainen. Rustholkarhu ehdotti kuitenkin ruskeaa väriä, koska hänen mukaansa se sopisi kokonaisuuteen paremmin. Hieman jouduimme asiaa miettimään, mutta päätimme kuitenkin luottaa asiantuntijan arvioon. Ja nappiin meni – ruskea toimii erittäin hyvin, Mellin kiittelee. Kattoremontissa on monta asiaa mietittävänä. Kun toimii asiantuntijan kanssa, oma elämä on helpompaa.