Vesivek ehkäisi äyskäröinnin

As Oy Nokian Rälssipuisto , Nokia

Pasi Kärkkäinen asuu 1991 valmistuneessa rivitalossa  As Oy Nokian Rälssipuistossa. Talon katto oli pysynyt kunnossa vajaan neljännesvuosisadan ilman pientä ylläpitoremonttia suurempaa päänvaivaa. Viime vuoden lopussa asiaan tuli kuitenkin äkillinen muutos. Loppusyksyisen myrskyn seurauksena oli välikaton kattovilloissa vettä; kahdessa kolmesta talon huoneistoista oli vettä asuintiloissa asti.

Vetreä kolmen jäsenen hallitus meni välikattoon pyörimään ja kartoittamaan vahinkoja. Muovikipot toimivat hätäratkaisuna, mutta kävi ilmeiseksi, että kattoremontti oli tehtävä ja nopeasti. Hallitus piti kokouksen, jossa päätettiin aikatauluista ja kartoitettiin remontin tekijäksi kolme vaihtoehtoa, joista Vesivek oli yksi. Aikataulu oli tiukka, sillä huoli vesivahingosta kummitteli jokaisen mielessä.

”Kevääseen asti jos oltaisiin odotettu, olisimme joutuneet varmaan äyskäröimään vettä ikkunoista.”, Kärkkäinen veistelee.

Vesivek valikoitui kattoremontin tekijäksi nopean aikataulun ja aktiivisen yhteydenpidon vuoksi. Kun muilta odotettiin vielä vastausta, oli Vesivek tehnyt jo tarjouksen ja omatoimisesti tarjonnut pressuja hätäavuksi. Vaakakupissa painoi myös se, että Vesivek lupasi hoitaa työn hyvin nopealla aikataululla pakkasista ja lumisateesta huolimatta.

Työt Nokialla hoituivat lopulta nopeasti, vaikkei Suomen tammikuinen talvi ollutkaan otollisimmillaan remontointiin. Lumi peitti rempan myötä syntyvää roskaa niin, ettei kaikkea pystytty keräämään. Yhdessä sovittiin, että loppusiivous tehtäisiin loppuun keväällä lumien sulettua. Samalla sovittiin myös kesälle räystäslautojen maalausta ja lopputarkastus.

”Hyvin ja nopeasti hoitui koko homma! Keväällähän työn onnistuminen lopulta vasta nähdään. Toistaiseksi ovat vedet pysyneet ulkona. Saimme kuitenkin työlle 5 vuoden asennustakuun ja materiaaleille 20–30 vuoden materiaalitakuun, joten syytä huoleen ei ole.”, Kärkkäinen kertoo.