Ei yksi pääsky kesää tee, eikä yksi mies tällaista kattoa

As Oy Villenkatu 6 , Hamina

Riittävät resurssit takaavat nopean ja turvallisen kerrostalon kattoremontin

As Oy Villenkatu 6 on Haminassa sijaitseva 4-kerroksinen taloyhtiö. Vuonna -56 rakennetussa kiinteistössä oli alkuperäinen konesaumakatto, joka oli jo muutaman vuoden vaatinut korjailua ja maalailua. Saumat olivat vuosien saatossa löystyneet, ja koska rakenteissa ei ollut aluskatetta, oli katon uusiminen edessä.

Kun urakoitsijaa ryhdyttiin etsimään, painoi vaakakupissa toteutuksen nopeus ja sujuvuus. Kiinteistö sijaitsee keskusta-alueella, ja aivan vieressä kulkee jalkakäytävä, joten venyvä remontti olisi aiheuttanut kohtuuttomasti haittaa asukkaille ja ympäristölle. Tekninen isännöitsijä Jere Haikka T&K Kirjapito ja isännöinti -yrityksestä oli tehnyt yhteistyötä Vesivekin kanssa jo aikaisemmin rivitalon kattoremontissa. Urakka oli sujunut hyvin, joten hän suositteli Vesivekiä myös Villenkadun urakoitsijaksi.

Tarjouksia pyydettiin useammalta toimijalta, ja yksi kerrallaan toimijoita karsittiin eri tekijöiden perusteella. Hallituksen puheenjohtaja Anita Järvinen kertoo:

– Vesivekistä oli luotettava kuva, ja yrityksen kotimaiset tekijät merkitsevät paljon. Ihan halvimman kelkkaan emme halunneet lähteä. Vesivekin pitkät takuut myös vakuuttivat, eipähän tarvitse ainakaan minun aikana enää remontoida, naurahtaa Anita.

Itse remontti saatiin valmiiksi kahdessa viikossa, aurinkoisen alkukesän aikana. Vaikka neliöitä katossa ei ollut kuin viitisensataa, niin useat läpiviennit tekivät kohteesta haastavamman. Jere kertoo, että Vesivekin yhteyshenkilön Lepistön Kimmon kanssa asiat menivät nyt, kuten aiemminkin, niinsanotusti putkeen.

– Vesivekillä hommat hoituvat asiallisesti ja aikataulussa, niin ettei niitä tarvitse jälkitarkastuksessa enää korjailla. Tämäkin remontti sujui nopeasti ja sutjakkaasti, Kimmon kanssa soiteltiin aina kun tarvetta oli. Katolla oli parhaimmillaan varmaankin kymmenkunta miestä töissä, selvähän se on, ettei yksi mies tee tällaista kattoa kahdessa viikossa.

Myös Villenkadun asukas ja taloyhtiön hallituksen jäsen Erkki Raussi, joka on itsekin urakoinut katoilla, antaa tunnustusta remontin sujuvuudelle:

– En olisi ikinä uskonut, että se hoituu niin nopeasti. Koko rakennus oli ympäröity telineillä, ja urakka hoidettiin niin, että siitä oli mahdollisimman vähän vaivaa taloyhtiölle.