Minusta kasvaa puu

Me Vesivekillä tahdomme kantaa vastuun tekemisistämme, niin työn jäljen, ihmisten kuin ympäristönkin osalta. Kun Apulanta käynnisti Minusta kasvaa puu -hankkeensa, yhtye pyysi Vesivekin kumppanikseen juuri tämän yhteisen arvopohjan takia. Hanke on luonnollinen jatkumo aiemmille vastuullisuus- ja ympäristöteoillemme. Haluamme kutsua sinutkin kasvun ihmeen äärelle. Katto- ja salaojaremonttien teettäjille jaamme muistoksi Minusta kasvaa puu -hankkeen koivun siemeniä. Laitatahan siemenet hyvän maahan ja annat niille vettä? Yhdessä meistä kasvaa metsä.

Vesivek ja Apulanta -yhteistyö

” Vesivekin tarinassa on paljon meille tuttuja elementtejä. He ovat kasvaneet pienestä ideasta suureksi yhteisöksi, jossa kaikilla on tärkeä rooli ja mukavaa yhdessä. Toimintaa ohjaavat arvot. Vesivekillä on pidetty niistä kiinni ja silti menestytty. Se ei ole bisnesmaailmassa ihan jokapäiväistä. Lisäksi molemmilla on tarve tehdä asiat ensisijaisesti oikein. Ratkaisut eivät perustu ainoastaan maksimaalisen tuloksen tekemiseen”, Sipe ja Toni pohtivat.

Vesivek ja Apulanta -yhteistyö

Meistä kasvaa metsä

Apulanta tahtoi antaa heinäkuussa 2022 Olympiastadionilla pidetyn 30-vuotisjuhlakeikkansa yleisölle muistoksi jotain kestävää. Puun elinkaari on pitkä ja se tekee hyvää ympäristölle toimimalla hiilinieluna. Siksi lahjaksi valikoitui koivunsiemen. Yksittäinenkin puu on merkityksellinen, metsä on jo hiilinielu.

Istutusohjeet

Tee istutustyö vaikka lapsesi tai lapsenlapsesi kanssa. Yhdessä istutetun taimen kasvun seuraaminen tuo paljon iloa ja jättää kauniin muistijäljen puun ja koko elämän kiertokulusta.

Istuta siemen joko maahan tai purkkiin kuin huonekasvi.

Kun taimi on 20 cm niin istuta se maahan ja kastele.

Ota kuva ja jaa someen #minustakasvaapuu

Ympäristövastuullisia tekoja kautta linjan

Ympäristöstä huolehtiminen ei ole Vesivekillä pelkkää sanahelinää, vaan konkreettisia tekoja ja osa yrityksen toimintaperiaatteita.

Kierrätys yli 95%

Vesivek kierrättää yli 95 % kaikesta rakennustyömaalta tulevasta jätteestä. Jätteiden lajittelu tehdään jo työmaalla.

Oma lämpölaitos

Pirkkalan toimipisteessä pöhisee oma lämpölaitos, jossa hyödynnetään kaikki poltettavaksi kelpaava rakennusjäte.

Minimoitu logistiikka

Tuomme kaiken materiaalin vasta työmaalle tullessamme ja viemme jätteet heti pois. Näin logistiikan määrä on minimoitu ja pihamaasi ei toimi varastona.

Hiilijalanjäljen kompensointi

Vuonna 2020 Vesivek kompensoi työntekijöidensä hiilijalanjäljen istuttamalla Pohjanmaalle yli 30 000 puuntainta.

Pitkäikäiset tuotteet

Vesivekin tuotteet on yrityksen alkuajoista lähtien suunniteltu kestämään mahdollisimman pitkään. Se säästää materiaalia ja luontoa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Arvo-kouru, jonka puhkiruostumattomuustakuu on 60 vuotta.

Raaka-aineiden käytön optimointi

Tuotteiden fiksulla muotoilulla ja teknisillä ratkaisuilla pystytään aikaansaamaan kestäviä tuotteita pienemmällä teräksen kulutuksella. Esimerkiksi Pyry-lumiesteen muoto on suunniteltu siten, että se on entistä kevyempi, kestävämpi ja helpompi kuljettaa.