UKK

Mikä on kotitalousvähennys?

Voit saada kotitalousvähennystä kodin tai vapaa-ajan asunnon remontista. Kun remontti on valmis, tulet saamaan Vesivekiltä tositteen kotitalousverohyödyn hakemista varten.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (tilanne vuonna 2021, ajantasaiset tiedot voi tarkastaa vero.fi). Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 875 €:
5 875 x 40 % – 100 € omavastuu = 2 250 euroa.

Vähennykseen ovat oikeutettuja kaikki samassa taloudessa asuvat henkilöt, joilla on verotettavaa tuloa ja jotka ovat osallistuneet vähennykseen oikeuttavan työn maksuun. Jos työn osuus on vähintään 11 750 €, esimerkiksi puolisot voivat molemmat tehdä maksimivähennyksen eli yhteensä 4 500 €.

Jos on kyse avoparista, tulee molempien nimien olla mukana Vesivekin tilaussopimuksessa. Molempien tulee hakea Vesivek-tiliä joko erikseen omalla nimellään tai yhdessä yhteisvastuullisina. Samoin menetellään, jos remontin kulut jaetaan vanhempien ja lapsen kesken. Muutoin verottaja voi evätä toisen hakijan vähennyksen.

Huomioithan, että verottaja tekee laskelmat ja vähennykset puolestasi, joten sinun tulee ilmoittaa vain remontin kokonaishinta ja omat osuutesi kustannuksista sekä materiaaleista.