UKK

Milloin vaihtaa rännit

Tiesitkö että jos kotisi rakenteet kärsivät kosteusvaurioista puutteellisen sadevesijärjestelmän takia, vakuutus ei korvaa kuluja? Seuraavat hälytysmerkit viittaavat remontin tarpeeseen.

  • Vesikourut vuotavat

Vuotavat rännit ovat selvä merkki siitä, että sadevesijärjestelmä on tulossa tiensä päähän. Ränni on joko ruostunut puhki tai liitoskohtien saumat ovat pettäneet. Jos vesikourun tai syöksytorven pinta on ruosteinen tai hilseilevä, kannattaa pyytää ammattilainen tarkastamaan tilanne ennen suurempaa vauriota. Ruosteinen sadevesikouru on myös ulkonäköongelma.

  • Rännit ovat notkolla lumen painosta

Notkollaan oleva ränni kertoo kiinnitysten pettämisestä. Mutkalle taipuneen vesikourun vedenvirtaus kärsii huomattavasti, ja vesi jää seisomaan ränniin, valuu yli ja kerää roskia. Nykyaikainen sadevesijärjestelmä kestää oikein asennettuna hyvin lumen ja jään painon.

  • Kattoturva on puutteellinen

Lumiesteet ovat oleellinen osa pihan kulkureittien turvallisuutta. Katolta putoava lumi on pahimmillaan hengenvaarallinen. Lain mukaan kiinteistön omistajan on järjestettävä turvallinen kulkutie katolle, jotta esimerkiksi nuohooja pystyy suorittamaan työnsä.