UKK

Palkka ja työehdot Vesivekillä

Myyjän palkkaus perustuu myyntiin ja ja kokonaisuus koostuu useasta eri osasta. Aloittavalle myyjälle maksetaan takuuprovisiota ensimmäisen kuuden kuukauden ajan. Takuuprovisio on 2000€/kk ja myyjällä on työnsuorittamiseen käytössä yhtiön pakettiauto ja työhön tarvittavat työvälineet.

Myyjän palkkaus koostuu seuraavista osista:
– Palkkio ei perustu myytyihin euroihin vaan kappalemääriin
– Kohteen monimuotoisuus ja vaativuus vaikuttaa
– Omasta aktiivisuudesta palkitaan
– Kuukausibonus euromääräisistä saavutuksista

Rahan arvoisia etuja ovat myös nämä:
– Yhtiön autolla tehdään töitä, jolloin etuna on esim. kahden palkansaajan taloudessa ei työn puolesta ole välttämätön pitää kahta autoa.
– Vesivekillä myös myyjät saa työvaatteet joka on myös iso etu työntekijälle.
– Ilmaiset myyntikoulutukset kehittävät ammattitaitoa.

Myyjän työ ei ole 8-16 työtä vaan työaikaa ohjaa enemmänkin asiakkaat kuin työnantaja. Myyjien työehdoissa korostuu vapaus ja vastuu. Palvelukonseptin mukaista työtä on täysi vapaus toteuttaa oman kalenterinsa mukaan. Viikottainen kauppojen luovutus päällikölle ja viikon lopetuspalaveri tuovat työyhteisön sosiaalista tarjontaa yhteisten kokoontumisten muodossa. Joillakin myyntitiimeillä on myös yhteisiä liikuntaharrastuksia.

Asentajan työssä palkkaus perustuu tuntipalkkaan joka taas määräytyy osaamisen ja kokemuksen mukaan. Tästä perustaja Kimmo on käyttänyt joskus sanontaa ”Palkka on miehen mukainen”.

Asentajan päivä koostuu tyypillisesti seuraavanlaisesti:
– Työmaalle lähdetään aina hallilta. Työmatka-ajalta maksetaan palkka yhtiön omasta tahdosta.
– Asiakaslupauksen mukaan teemme uuden katon yhtäjaksoisesti ja säältä suojaan päivässä.
– Asiakaslupauksesta johtuen joskus päivien pituus joskus venyy. Tämän asiakaslupauksen ansiosta olemme kasvaneet alan markkinajohtajaksi ja asentajamme ymmärtävät sen merkityksen. Työmaalla tehdyt tunnit kerryttää ylityökertymää. Töistä paluumatkan tunnit ovat taas normaalia yhtiön omasta tahdosta maksamaa korvausta.
– Työnantaja maksaa tulityö-, ensiapu- ja asbestipurkukoulutukset.
– Vesivek asentajat saavat työnsuorittamiseen työvaatteet, kengät, turvavarusteet ja työkalut.
Työturvallisuudessa Vesivek on kattosaneerausalan edelläkävijä. Vuoden 2018 alussa siirryimme käyttämään talon ympärikiertäviä rakennustelineitä putoamissuojauksena. Telineet putoamissuojauksena on iso etu työntekijälle. Useat asentajamme ovatkin sanoneet niiden tuovan urapituutta jopa 10 vuotta lisää.

Asentajan työtä on kolmenlaista. Pohjaporukkaan kuuluva kattoasentaja työskentelee 4 hengen tiimissä. Peltiseppä ja tai kouruasentaja taas toimii kahden hengen viimeistelyryhmässä. Kattosaneerauksissa Vesivek käyttää nykyään talonympärikiertäviä telineitä putoamissuojauksena ja telineasentajat toimivat myös pareittain.