UKK

Myyjän palkkaus ja työehdot Vesivekillä

Vesivekillä myyjät saavat kattavan perehdytyksen oman tuote- ja asiakassegmenttinsä myyntitehtäviin. Haluamme tarjota myyjillemme parhaimmat mahdolliset eväät menestyä työssään, joten heidän tukenaan on paitsi markkinajohtajan ylivertainen konsepti, myös kattavat myynnin tukimateriaalit sekä jatkuva koulutus ja opastus.

Kannustava palkkausjärjestelmä

Vesivekillä aktiivinen myyntityö palkitaan asianmukaisella korvauksella. Aloittavalle myyjälle maksetaan takuuprovisiota ensimmäisen kuuden kuukauden ajan. Tämän puolen vuoden tuloksen perusteella myyjälle määritellään ennakkoprovisio, joka takaa tasaisen toimeentulon kaikkina kuukausina, vaikka myynti vaihtelisikin. Kesäkuussa ja joulukuussa maksetaan tasausprovisio, joka perustuu toteutuneisiin myyntituloksiin vähennettynä ennakkoprovisiolla. Tasausprovisiot ovatkin myyjälle puolen vuoden uurastuksen täyttymys, kun tehty työ realisoituu tilinauhassa ja kukkarossa. Maksuperiaate on reilu ja motivoi yksittäistä myyjää sekä koko tiimiä pyrkimään porukalla parhaisiin tuloksiin.

Myyjä saa käyttöönsä myös Vesivekin auton sekä laadukkaat työvaatteet. Yrityskulttuuriimme kuuluvat yhteiset aamupuurot, minkä lisäksi monilla tiimeillä on yhteisiä vapaa-ajan harrastuksia.

Vapautta ja vastuuta

Vesivek-myyjän työ ei ole kahdeksasta neljään -konttorityötä, ajankäytön määrittelevät enemmänkin asiakkaat kuin työnantaja. Myyjällä on vapaus ja vastuu toteuttaa konseptin mukaista työtä oman ja asiakkaidensa kalenterin mukaan. Viikottaiset tapaamiset tiimin muiden jäsenten kanssa rytmittävät arkea ja tsemppaavat työssä eteenpäin.