Kahdeksan syytä, miksi ARVO-kouru on suomalaisten suosikki

Yhä useampi omakotiasuja haluaa panostaa talonsa sadevesijärjestelmään ja miettii rännejä valitessaan myös esteettisiä seikkoja. Vesivekin alumiinisesta Arvo-kourusta on tullut suomalaisten ehdoton suosikki pääasiassa raidattomuutensa ansiosta. Arvolla on monia muitakin ominaisuuksia, jotka tekevät siitä markkinoiden parhaan kourun.

1. Raidattomuus

Arvo oli 80-luvun alussa markkinoille tullessaan uraauurtava tuote ja on edelleenkin ainoa saumaton alumiiniränni, joka ei raidoitu. Moni haluaisi valita taloonsa valkoiset rännit, mutta pelkää niiden likaantumista. Siitepöly, noki ja muut ilman epäpuhtaudet näkyvät ikävä kyllä tummissakin ränneissä.

Raidattomuuden salaisuus on sinällään hyvinkin yksinkertainen: Arvo-kourun etureunan päärme on muotoiltu siten, että vesi ei pääse kiertymään ulkovaipan ympäri ja likaamaan kourun ulkolaitaa. Katso video Arvon toimintaperiaatteesta.

2. Ruostumattomuus

Arvo valmistetaan alumiinista, joka ei materiaalina ole altis korroosiolle ja ei siten ruostu. Myönnämme Arvolle peräti 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuun, joten Arvo kestää sukupolvelta toiselle.

3. Saumattomuus

Rännien alkaessa vuotaa syynä on usein kourujen saumojen pettäminen. Kun tilaat kotiisi Arvo-sadevesijärjestelmän, se tehdään aina mittatilaustyönä ja ajetaan ulos kourukoneesta vasta kotisi pihassa. Näin saat talosi räystäille uunituoreet, millintarkat kourut, ilman vuotavia saumoja. Saumattomuus on myös syy, miksi Arvoa ei voi ostaa kaupan hyllyltä.

4. Erittäin hyvä vedenvirtaus

Arvon syvä, puolipyöreä profiili ohjaa suuretkin vesimäärät ongelmitta syöksyihin. Hyvä vedenvirtaus estää myös roskien ja tukoksien kertymistä.

5. Kestävimmät kannakkeet

Suomen lumisissa talvissa roikkuvat ja vääntyilevät rännit ovat valitettavan tavallinen näky. Laadukkainkaan kouru ei toimi, jos kourunkannakkeet pettävät. Arvon ultrakovasta teräksestä valmistetut ulkopuoliset kannakkeet ovat huomattavasti lujemmat kuin tavalliset, lattaraudasta tehdyt kannakkeet. Ne ylittävät reilusti kestävyysnormit täyttäen jopa SFS-EN 1462 raskaan kestävyysluokan vaatimukset.

6. Sileät, viimeistellyt mutkat

Arvon syöksytorvien mutkat ovat sileät, mikä on paitsi esteettinen myös veden virtausta edistävä tekijä. Sileisiin mutkiin ei kerry roskia ja lehtiä.

7. Ekologisuus

Arvon materiaali on 80 %:sti kierrätysalumiinia. Materiaali tulee Orimattilaan Novelis-nimiseltä yritykseltä, joka on maailman johtava alumiinin kierrättäjä. Yrityksen Milanossa sijaitsevassa kierrätyslaitoksessa sulatetaan ympäri maailmaa kerättyä alumiinia, mm juomatölkkejä. Luonnollisesti Arvo on jo pitkän elinkaarensakin ansiosta luonnonvaroja säästävä tuote.

8. Sertifioidulla asennuksella 5 vuoden takuu.

Arvo-sadevesijärjestelmän asentavat aina omat, paikalliset asentajamme, joiden työlle myönnämme viiden vuoden asennustakuun.

Arvoa saa valkoisena, mustana tummanharmaana sekä ruskeana. Yleissääntönä värivalinnoissa voi pitää, että vaakakouruissa käytetään katon sävyä ja alastuloissa samaa sävyä mitä nurkkalaudoissa on. Joskus rohkeat kontrastit tuovat ilmettä julkisivuun, eli esimerkiksi mustat kourut korostavat ja kehystävät komeasti valkoista julkisivua. Vesivekin asiantuntijat auttavat ja opastavat mielellään oikeiden värien valinnassa!

rännit

Lataa ränni- ja kattoturvaopas ja saat hyödyllistä tietoa kotisi kunnossapitoon!

Tähän oppaaseen olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita ehkä punnitset suunnitellessasi kotisi ränni- tai kattoturvaremonttia.

Lataa opas