Kannattaako salaojaremontti tehdä talvella?

Siinä vaiheessa kun talon salaojaputket ovat kuluneet loppuun ja tarve salaojaremontille on todettu, niin jäljelle jää ajankohdan valitseminen. Milloin remontti kannattaa toteuttaa?

Lähtökohtaisesti salojaremontti kannattaa toteuttaa mahdollisimman pian jos siihen vain on mahdollisuus. Silloin kustannukset tulevat yleensä halvemmaksi. Mitä enemmän kivijalassa muhinut kosteus kerkeää leviämään talon muihin rakenteisiin, sitä kalliimmaksi korjausremontit tulevat.

Suurin osa remonteista toteutetaan keväällä akuuttien oireiden seurauksena, kun sulamisvedet ovat valuneet kellareihin tai sisäilmaongelmat nousevat taas esiin häiritsemään elämää. Tässä vaiheessa joudutaan jo yleensä tekemään salaojaremontin lisäksi muita remontteja sisäpintojen korjaamiseksi.

Mutta miten salaojaremontti talvella?

Talvi on erinomaista aikaa toteuttaa salaojaremontti, koska:

  1. Vuoden suurin kosteusrasitus tulee keväällä sulamisvesien aikaan, jolloin on tärkeää että salaojat ovat kunnossa ennen sitä. Salaojissa saattaa virrata jopa 250 000 litraa vettä vuodessa.
  2. Talvisin pihalla vietetään vähemmän aikaa, jolloin remontti ei häiritse niin paljon kuin kesälomien aikana. Lumi ja routainen maa suojaavat myös pihaa ja remontista jää vähemmän jälkiä maahan.
  3. Talven sesonki on hiljaisempaa, jolloin asiantuntijoillamme on enemmän aikaa tutkia salaojaremontin tarpeen selvittämisessä ja opastaa talon kunnossapidossa.