Oikein valitut sadevesikourut ovat kodin kaunistus

Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.

Likaraidat näkyvät sekä tummissa että vaaleissa ränneissä. Jokainen, joka on yrittänyt pestä rännejä tietää, että siitepöly ja noki voivat pinttyä kourujen pinnoitteeseen todella tiukkaan.

Nyt katse kouruihin!

Sadevesijärjestelmällä on iso merkitys kodin kosteuden hallinnassa, mutta sen lisäksi kourujen ulkonäkö vaikuttaa oleellisesti koko kodin julkisivuun. Raidalliset ja repsottavat kourut eivät ole minkään pihapiirin kaunistus. Ränniremontin jälkeen hyvin usein kuultu toteamus asiakkaan puolelta onkin, että koko talo näyttää nyt viimeistellymmältä!

Kun haluat kotiisi tyylikkään, kestävän ja helppohoitoisen sadevesijärjestelmän, oikea valinta on alumiininen Arvo-kouru. Sen suunnittelussa on huomioitu toimivuuden lisäksi myös seuraavat esteettiset seikat:

  • Arvo ei raidoitu. Moni haaveilee valkoisista kouruista, mutta pelkää niiden likaantumista. Valitettavasti likaraidat näkyvät myös tummissa kouruissa.
  • Syöksytorvien sileät mutkat ovat linjakkaat eivätkä myöskään kerää tukoksia.
  • Alumiini materiaalina ei ruostu, joten Arvot säilyvät ruosteettomina isältä pojalle.
  • Arvon puolipyöreä, normaalia syvempi profiili on tyylikäs ja istuu sekä perinteisiin että moderneihin asuintaloihin.
  • Erikoisvahvat ulkopuoliset kannakkeet kestävät suurimmatkin lumimassat taipuilematta, joten Arvot pitävät linjansa.
  • Värivalikoimissa on neljä perusväriä.
  • Vesivekin sertifioitu asennus ja omat paikalliset asentajat takaavat viimeistellyn työn jäljen.

Minkä väriset kourut sopivat sinun kotiisi?

Arvon vakiovärit ovat valkoinen, musta, tummanharmaa sekä tummanruskea. Kourujen ja syöksytorvien väri valitaan vesikaton tai talon julkisivun värin mukaan. Moni asiakas valitsee juurikin ne haaveilemansa valkoiset kourut, koska valkoinen Arvo myös pysyy valkoisena. Punainen katto, valkoiset nurkkalaudat ja valkoiset Arvot ovatkin takuuvarma kombinaatio. Yhtä lailla viehättävä yhdistelmä on musta katto, punainen ulkoverhoilu ja valkoiset kourut.

Arvon perusväreissä on 4 eri vaihtoehtoa.

Yleissääntönä värivalinnoissa voi pitää, että vaakakouruissa käytetään katon sävyä ja alastuloissa samaa sävyä mitä nurkkalaudoissa on. Joskus rohkeat kontrastit tuovat ilmettä julkisivuun, eli esimerkiksi mustat kourut korostavat ja kehystävät komeasti valkoista julkisivua. Vesivekin asiantuntijat auttavat ja opastavat mielellään oikeiden värien valinnassa.

Toimi nyt, niin ehdit saamaan viimeisen silauksen kesäjuhliisi uusilla Arvoilla!

 

rännit