Pojat kulman takaa pelastivat kattokatastrofilta

Irmeli Vaheri kattovoittaja 2020

Vesivekin tämän kevään kattokisassa onnetar suosi keravalaista Irmeli Vaheria. Irmeli on ehtinyt pari päivää sulatella voittouutista kertoillessaan kuulumisia Vesivek-remontista, joka on parhaillaan viimeistelyvaiheessa. Irmelin omakotitalo on hänen entinen mummolansa, jossa hän pienestä pitäen kävi säännöllisesti tervehtimässä isovanhempiaan. Talo ehti olla muutaman vuoden tyhjillään, ennen kuin Irmeli muutti sinne perheineen 90-luvun lopulla.

Käynti vintillä paljasti vuodon

Irmeli Vaheri kattovoittaja 2020Katon uusiminen oli kyllä pyörinyt Irmelin mielessä, mutta remontti tulikin ajankohtaiseksi arvioitua aikaisemmin. Käydessään sattumalta vintillä Irmeli nimittäin kuuli pahaenteistä tippuvan veden ääntä.

– Harvoinhan tuonne ullakolle tulee kiivettyä, mutta onneksi pääsiäisenä kävin hakemassa sieltä pääsiäiskoristeita. Silloin kuulin, kuinka jostain selvästikin tiputti vettä, Irmeli kertaa remonttiin johtaneita tapahtumia.

Irmeli ryhtyi heti kartoittamaan kattourakoitsijoita. Vesivekin nimi tuli hänelle ensimmäisenä mieleen, hän oli usein nähnyt firman autoja ja tiesi että yrityksellä on paikallinen toimipiste. Sieltä saapui paikalle Kotilaisen Janne, joka kävi katsomassa tilanteen vintillä ja katolla ja teki samoin tein tarjouksen. Tarkkana naisena Irmeli etsi netistä tietoa muistakin toimijoista ja kysyi kilpailevia tarjouksia. Vertailun jälkeen Irmeli päätyi valitsemaan Vesivekin remontin toteuttajaksi.

– Vesivekin tarjouksessa hinta oli kohdillaan ja kokonaisuus muutoinkin paras. Minulle kotimaisuus oli tärkeää ja se, että pojat tulivat ihan tuosta kulman takaa. Ettei pihalle tule outoja alihankkijoita, painottaa Irmeli.

Irmeli kertoo, että korona-ajan takia keskustelut Jannen kanssa hoidettiin puhelimessa sekä terassilla. Irmeli oli alun perin suunnitellut tiilikuvioista peltiä katollensa, mutta Jannen ja muidenkin suositeltua lukkosaumakatetta hän valitsi tummanharmaan Luja-Laurin. Se istuu komeasti harmaaseen, rapattupintaiseen omakotitaloon. Vanhan peltikatteen alla oli onneksi ollut huopa, joka suojasi pahimmilta vesivahingoilta.

”Minulle kotimaisuus oli tärkeää ja se, että pojat tulivat ihan tuosta kulman takaa. Ettei pihalle tule outoja alihankkijoita.”

Irmeli halusi turvallisen remontin

Yksi kriteeri Irmelille oli telineasennus. Hän oli aiemmin nähnyt työmailla köysi- ja kaideviritelmiä ja hylkäsi sellaiset urakoitsijat, joilla työturvallisuus ei ollut kunnossa. Irmeli on selvästikin perehtynyt kattoasennukseen, koska mainitsee myös nosturin merkityksen remontin tehokkuuteen.

– Kyllä telineet tuntuivat asiakkaankin näkökulmasta hyvältä ratkaisulta. Ja työmiehille telineet ja nosturi tuovat tietenkin turvaa.

Katolla ollaan parhaillaan asentamassa piipunpellityksiä ja kattosiltaa. Irmeli suitsuttaa asentajien ahkeruutta, ja sitä miten hyvin organisoidulta kaikki näyttää. Kaikkein iloisin yllätys oli kuitenkin Jannen ja Petri Walliuksen tullessa pihaan kukkapuskan kanssa. Äitienpäivänä arvottu voitto oli osunut Irmelille.

– Minä ajattelin ensin, että kukkapuska annetaan kaikille asiakkaille katon valmistumisen kunniaksi. Kyllähän Janne oli maininnut kattoarvonnasta, mutta olin sen aivan unohtanut.

Kun kukkapuskan lisäksi Irmelille ojennettiin komea voittoplakaatti, oli Irmelin ilo ylimmillään. Ei ollenkaan hassumpi äitienpäiväyllätys, kun kattokatastrofi kääntyikin kattovoitoksi!

kattoremontti