Salaojakympit ja Vesivek yhdistyivät saman nimen alle

Kodin ulkopuolinen kosteus hallintaan – kaikki tärkeät remontit nyt yhdestä numerosta

Vesivek-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki kertoo, että ihmiset ovat nykyisin hyvin tietoisia sisäilmaongelmista ja niiden alkusyistä. Vedet halutaan hallitusti pois katolta, mutta myös talon ympäriltä ja perustusten alta.

– Pientalot on merkittävä osa kansallisvarallisuudestamme. Valitettavasti iso osa kodeista kärsii maaperästä rakenteisiin nousevasta kosteudesta ja sen aiheuttamista home-, sisäilma- ym. haitoista. Maasta nouseva kosteusongelma on usein piilevä ja siksi salakavalampi kuin kattovuodon kautta syntyvä. Nyt voimme auttaa vanhempien pientalojen omistajia myös tässä ongelmassa, eli salaojaremontit ovat luonnollinen jatkumo palvelutarjontaamme, valottaa Riihimäki.

Salaojat alkoivat vähitellen yleistyä 1970-luvulla ja tulivat rakennusmääräyksiin 80-luvulla. Mutta vasta 2000-luvulla alettiin ymmärtää salaojituksen todellinen merkitys kodin terveydelle. Tästä syystä vanhat salaojajärjestelmät ovat usein puutteellisesti tehty, tukkeutuneet tai teknisen käyttöikänsä päässä. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa rakennettiin 70- ja 80-luvuilla noin 420 000 pientaloa, joten suuressa osassa pientalokantaamme salaojien uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Eli työmaata alalla riittää.

Yhdistyminen kehittää alaa ja hyödyttää kuluttajaa

Salaojakympit on kotimainen pientalojen salaojaremontteihin erikoistunut yritys ja toimialansa edelläkävijä. Vesivek puolestaan on sadevesikourujen, kattoturvatuotteiden ja kattosaneerausalan kehittäjä ja markkinajohtaja, joka tuo kaupan myötä salaojaremonttien toimijakenttään tietotaitoa sekä kokemusta asiakaslähtöisestä toimitusprosessista.

– Näimme ison mahdollisuuden Salaojakymppien henkilöstön ammattitaidossa, siksi päätimme laajentaa toimintaamme tälle alueelle. Ala on tähän asti ollut pienyrittäjävetoista ja pirstaloitunutta. Kun Salaojakymppien henkilöstöresursseihin yhdistetään Vesivekin konseptiosaaminen, pystymme yhdessä kehittämään koko alaa merkittävästi, Riihimäki perustelee yhdistymistä.

– Vesivek on 40 vuoden aikana palvellut jo yli 250 000 suomalaista pientalo-omistajaa. Vanhalle asiakaskunnalle tämä yhdistyminen antaa Kuopion, Kokkolan, Vaasan, Seinäjoen, Jyväskylän, Tampereen ja Uudenmaan seudulla mahdollisuuden valita tuttu ja turvallinen toimija salaojaremontin tullessa ajankohtaiseksi, Vesivekin salaojaliiketoimintaa johtava Timo Kautto kertoo.

Kautto muistuttaa, että 1970-luvulla rakentamisessa ei hahmotettu valesokkelin ja matalan perustuksen tuomia riskejä. 1980-luvun nousukauden rakennusbuumissa kodeiksi kaavoitettiin peltoja ja jopa soita eikä kosteusongelmista vielä puhuttu. Näiden aikakausien taloissa salaojitus on usein puutteellinen, mikä aiheuttaa kosteusrasitusta talon alapohjarakenteisiin. Ja vaikka salaojat olisi kiinteistöön tehtykin, niiden huoltaminen on usein käytännössä jäänyt hoitamatta.

Kun kiinteistön katto, sadevesijärjestelmät sekä salaojitus ja perustusten kosteuseristys ovat kunnossa, on koti suojassa ulkopuoliselta kosteudelta. Jatkossa kuluttaja saa kaikki nämä kodille elintärkeät palvelut yhdeltä toimijalta.

Lisätietoja:
Kimmo Riihimäki, 040 073 0671, toimitusjohtaja, Vesivek-konserni
Timo Kautto, 040 559 9003, toimitusjohtaja, Vesivek salaojat Oy

Yhdistymisen myötä Vesivek-konserni on 115 M€ liikevaihdollaan ja n. 800 työntekijällään Pohjoismaiden suurin katto-, ränni-, kattoturva- ja salaojaremontteihin erikoistunut toimija.

salaojat