Talvi on paras aika tehdä katon kuntoarvio

Vesivekin talviremontti

Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tehdä kattoremontti, ja noin kolmasosa Vesivek-remonteista ajoittuu talvikuukausiin.

Kolmasosa Vesivek-remonteista tehdään talviaikaan

Katolle kertynyt lumikerros ei ole este katon kuntoarvion suorittamiselle. Kaikki katon rakenteelle varsinaista vauriota tai sen riskiä aiheuttavat ongelmat voidaan luotettavasti havaita välipohjasta käsin. Eli kattoasiantuntijamme kiipeävät aina ensin kotisi vintille. Toki katon pinnan esteettiset viat ovat lumen alla piilossa, mutta ne ovat yleensä asiakkaalla itselläänkin tiedossa. Jos katemateriaalin pinnan hilseily, halkeamat tai puutteellinen kiinnitys aiheuttavat todellisen vuotoriskin, se jättää viitteitä myös välikatolle. Katteen vuodot aiheuttavat mm. värimuutoksia rakenteissa sekä tunkkaista hajua, tai kerryttävät pahimmillaan vintille vesipisaroita ja jäätä.

Välikaton todellinen kunto on parhaiten havaittavissa talvella

Kosteus voi päästä rakenteisiin paitsi katon vuotamisen takia, myös lämpimästä huoneilmasta tiivistymällä eli kondensoitumalla. Vanhemmissa asuinrakennuksissa painovoimainen ilmanvaihto on usein riittämätön, ja jos höyrysulku on vuosien saatossa haperoitunut, pääsee asumisen myötä syntyvä kosteus nousemaan vintille. Tämän takia välikaton riittävä tuulettuvuus sekä hengittävä ja oikein asennettu aluskate ovat tärkeässä roolissa.

Välikaton kondensio-ongelmat on parhaiten havaittavissa nimenomaan talviaikaan, kun huoneilman ja ulkoilman lämpötilaero on suurimmillaan.

Kuntoarviossa havainnoidaan myös läpivientien tiiviys, katon rakenteiden kunto yleisestikin sekä kattotuotteiden eli rännien, tikkaiden ja lumiesteiden toimivuus.

Vajaa puolet kuntoarvioista johtaa jonkinasteisiin toimenpiteisiin

Viime vuonna Vesivek teki noin 9540 kuntoarviota ja niistä vajaa puolet johti jonkinasteisiin korjaustoimenpiteisiin. Jos jotain korjattavaa löytyy, saat samalla tarjouksen avaimet käteen -periaatteella. Kuntoarviomme on aina ilmainen, eikä se sido sinua mihinkään jatkotoimiin.

kattoremontti