Onko kattosi turvallinen? Se selviää maksuttomalla kattoturvatarkastuksella.

Kattoturvalla tarkoitetaan katon kulkuteitä sekä lumiesteitä. Nämä tärkeät lisävarusteet vaikuttavat olennaisesti katon toimivuuteen sekä turvallisuuteen. Kiinteistön omistaja on vastuussa, että kattoturva täyttää lain vaatimukset ja on oikein mitoitettu ja asennettu. Vesivekin ilmainen kattoturvatarkastus on luotettava tapa varmistaa kattoturvan kunto.

 

Nousu katolle

Tarkastuksessa tutkitaan seinä- eli talotikkaiden kunto ja kiinnitys. Talotikkaat ovat lakisääteiset kaikissa kiinteistöissä, joissa katolla suoritetaan nuohous- ym. huoltotöitä.

 

Katon kulkutiet

Tarkastuksessa käydään läpi katon kulkutiet, eli kattoportaat, lapetikkaat sekä kattosillat. Niiden tulee olla oikein asennetut sekä tarjota turvallinen ja katkeamaton kulkutie katolla sijaitseville huoltokohteille, kuten savupiipulle.

 

Lumiesteet

Pihan kulkuväylät ja sisäänkäynnit tulee suojata putoavalta lumelta, turvallisinta on kuitenkin asentaa lumiesteet aina koko lappeiden mitalle. Kattoturva-asiantuntijamme tarkastaa, onko lumiesteet oikein mitoitettu ja asennettu ja ovatko kiinnitykset kunnossa.

 

Sadevesijärjestelmä

Myös sadevesijärjestelmän kunto ja toimivuus tarkastetaan.

 

Hätäpoistumistiet

Yli 2-kerroksisissa taloissa tulee olla hätäpoistumistiet turvaamassa varapoistumistie yläkerran ikkunoista ja parvekkeilta.

Pyydä kattoturvatarkastus

Miten Vesivek-kattoturvatarkastus etenee?

 

Yhteydenotto

Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse ja selvitämme, millainen kohde on kyseessä. Sovimme passelin ajan tarkastuskäynnille.

 

Kattoturvatarkastus

Kartoitamme tikkaiden, katon kulkuteiden, lumiesteiden sekä sadevesijärjestelmän kunnon. Halutessasi voit seurata tarkastuksen etenemistä.

 

Raportointi

Havainnot käydään yhdessä läpi joko kasvotusten tai etänä. Halutessasi saat tuloksista kirjallisen raportin sekä Avaimet käteen -tarjouksen, jos kunnostustarpeita ilmenee.

Yleisimmät puutteet kattoturvassa

Puutteellisesta kattoturvasta voi aiheutua monenlaista harmia, vahinkoa ja pahimmassa tapauksessa suoranaista vaaraa. Usein unohdetaan, että samat määräykset koskevat sekä uusia että vanhoja kiinteistöä. Tarkkaile erityisesti näitä merkkejä:

  • Ovatko seinätikkaat ja katon kulkutiet ehjät ja niiden kiinnitykset kunnossa? Jos kulkutiet eivät ole turvalliset, nuohoojan tulee nykyohjeistuksen mukaan kieltäytyä nousemasta katolle.
  • Ovatko lumiesteet koko lappeen mittaiset ja niiden kiinnitykset kunnossa? Myös jiirit, kattoikkunat ja lappeella sijaitsevat läpiviennit tulee suojata lumiesteillä. Lumiesteillä on tärkeä rooli myös kodin kosteudenhallinnassa. Jos lumet putoavat seinustoille, perustusten kosteusrasitus on huomattavasti suurempi.