Asunto-osakeyhtiö Kariniityn Rivitalot

As Oy Kariniitty , Valkeakoski
Vesivek-logo

Syyskuussa 2009 valmistui Valkeakoskella Asunto Oy Kariniityn Rivitalojen kattoremontti. Haastattelimme isännöitsijä Pekka Aaltoa ja kysyimme hänen tuntemuksiaan ja mielipiteitään juuri valmistuneesta vesikattoremontista.

Mitkä ovat päällimmäiset tuntemukset remontista?

Loistava suoritus! Remontti sujui jouhevasti ja aikataulussa. Työn jälki on erittäin siistiä, eikä siitä ole huomautettavaa. Jotakin hyvin pientä viilausta oli, mutta ei mitään mainittavaa. Ammattitaitoista porukkaa!

Kuinka remontin tarve Kariniityssä ilmeni ja miten prosessi eteni?

Kuntotutkimuksia on tehty taloyhtiöön jo aiemmin sekä ylä- että alapohjaan ja kattoremontti on ollut suunnitelmissa jo viisi vuotta. Korjausavustuksen varmistuttua varmistui myös päätös remontin teettämisestä.

Paikallinen rakennussuunnittelija hoiti suunnittelun ja niiden pohjalta tehtiin tarjouspyynnöt. Haluan itse aina olla tekemässä tarjouspyynnöt, koska tiedän mitä taloyhtiö tarvitsee ja vaatii ja mitä itse isännöitsijänä vaadin remontilta.

Yli 30 vuoden kokemus tarjouspyyntöjen tekemisessä ja saatujen tarjousten vertailussa on osoittautunut erittäin tärkeäksi. Kokemusta käyttäen huomaa melko nopeasti, onko tarjouksessa mainittu kaikki pyytämämme seikat ja huomioitu ne kohdat, jotka katson tärkeiksi. Jos näin ei ole, putoaa tarjouskilpailusta hyvinkin nopeasti. Yleensä urakkaneuvotteluun valitaan kaksi hinnaltaan edullisinta urakoitsijaa, ja näiden kesken tehdään sitten valinta. Hallitukselta haetaan lupa aloittaa urakkaneuvottelut ja samalla voidaan käynnistää lainojen kilpailutus ja hakeminen.

Vaikuttiko Avaimet käteen -toimitus urakoitsijan valintaan ja koitteko tämän hyväksi tavaksi toimia?

Ehdottomasti koimme sen hyväksi. Neuvottelu asioista oli helppoa ja vastaukset mahdollisiin kysymyksiin tulivat saman katon alta. Vesivek ei käytä aliurakoitsijoita, joten kaikki työvaiheet toteutettiin oman miehistön voimalla. Tämä osoittautui erittäin vaivattomaksi tavaksi toimia ja työn edetessä mahdollisista muutoksista oli helppo sopia. Yhteistyö niin työmiesten kuin päättäjienkin kanssa oli helppoa ja mutkatonta ja henki työmaalla oli hyvä. Kaiken kaikkiaan toimiva ja helppo ratkaisu tilaajalle.

Lasku lähetetään vasta kun työt on kokonaisuudessaan tehty ja kohde valmis. Kuinka koitte tällaisen maksuehdon?

Erittäin positiivisesti. Urani aikana olen joutunut kohtaamaan kaikenlaista puljausta rahoitukseen liittyvien seikkojen ja laskutuksen osalta. Tämä systeemi, että kaikki maksetaan kerralla pois kohteen valmistuttua oli erittäin helppo ja joustava tapa toimia.

Rahoitus oli helppo hakea samana päivänä kun lasku tuli postissa. Ei tarvinnut erikseen miettiä laskutusperusteita ja urakan etenemistä. Eteen tulleista lisätöistä oli helppo sopia ja ne lisättiin kokonaisurakkasummaan. Tämä oli mukavaa vaihtelua perinteiseen jaksottaiseen laskutukseen. Nämä rahoitusseikat vaikuttivat olennaisesti myös urakoitsijavalintaan.

Kuinka Vesivek mielestänne onnistui aikataulutuksessa?

Erittäin hienosti. Työmaa itse asiassa valmistui jopa etuajassa, joka on aina mieluisa yllätys. Miehet tekivät tunnollisesti töitä joka päivä, eikä hommia jätetty kesken. Työn jälki ei silti kärsinyt kovasta työtahdista, ja positiivista oli myös huomata, miten hienosti paneuduttiin myös lisätöiden suorittamiseen, jotka eivät edes kuuluneet varsinaisesti itse urakkaan, vaan tehtiin helpottamaan seuraavia työvaiheita.

Kaikesta päätellen olette siis tyytyväisiä urakkaan ja urakoitsijan tapaan toimia?

Kyllä, lämpimästi voin suositella Vesivekiä muillekin taloyhtiöille urakoitsijaksi, jos ovat vesikattoremonttia harkinneet. Lähes poikkeuksetta työmailla aina sattuu ja tapahtuu jos ei suurempaa, niin ainakin pienempää vastoinkäymistä. Meilläkin kävi pieni takaisku tätä vesikattoremonttia tehtäessä, mutta vastuu on urakoitsijan toimesta kannettu suoraselkäisesti. Mottoni onkin, että ”jos ei tee mitään, ei satu vahinkoja”. Tämä pitää aina muistaa.