Ja koko naapurusto innostui.

Marjatta ja Erkki Tomperi , Oulu
Vesivek-logo

Marjatta ja Erkki Tomperi asuvat 120 neliön omakotitalossa Oulun Oulunsalossa. Vuonna 1978 valmistuneen talon katto oli ehtinyt kestää säitä jo 35 vuotta.

– Alkuperäinen katto oli niin sanottu ”varttikatto”, jossa ei ollut aluskatetta ja joka sisälsi asbestia. Pintamateriaali alkoi olla haurasta ja ajatuksenamme oli uusia katto parin vuoden sisään, Erkki kertoo.

Asioihin tuli kuitenkin vipinää, kun Vesivekin miehet osuivat paikalle. Kattoasiantuntija Sami Pakarinen sanoi kohteen nähtyään, että katto on laitettava äkkiä uusiksi.

– Olen itse kaupallisella alalla ja kauppamiehenä en heti tehnyt kauppoja, Erkki virnuilee.

Vesivek jatkoi sinnikästä, ”muttei röyhkeää” työtään. Seuraavalla käynnillä Sami oli jo katolla ottamassa mittoja ja kolmannella kerralla hän tuli yksikönjohtaja Marko Kosken kanssa käymään läpi sopimuspapereita.

– Viimein saimme päätöksen aikaiseksi. Sovimme, että homma tehdään valmiiksi syyskuun alussa, ennen sateita.

Teräs-Tapio loppuelämän suojana

Erityisen vaikutuksen Tompereihin teki Vesivekin lupaus kattoremontista kahdessa päivässä.

– Ihmettelin, miten he voivat sellaista luvata, kun naapurissakin kattoremonttia tehtiin kuukausia – tosin omin voimin. Kun meidän katto viimein valmistu sovitussa ajassa, lähti naapurustosta muitakin tekemään Laaturemontin kanssa omaa kattoremonttiaan, Erkki kertoo.

– Eräs naapurimme sanoi, että teillä miehet ihan juoksee katolla! Ja toinen tuumasi, että kun kaksi naapuria on jo teettänyt remonttinsa, ei muita tekijöitä tarvitse harkita, Marjatta jatkaa.

Tompereiden katto sai Vesivekin Teräs-Tapio –katon. Kattoa korotettiin 8 sentillä ja aluskatteita parannettiin. Kaikki materiaali hoitui työkohteeseen yhdellä kertaa ja katon valmistuttua purkujätteet lähtivät yhdellä kyydillä takaisin.

– Katto teki talon aivan uuden näköiseksi, kun samalla vielä vaihdettiin piiput, rännit ja tikkaat. En ole mistään ollut pitkään aikaan yhtä innoissani, kuin tästä kattoremontista. Tämä katto suojelee meitä loppuelämämme, Marjatta hehkuttaa.