Katot ja salaojat kätevästi samalta firmalta

Pekka Heino ja Anu Aghazarian , Kangasala

Pekka Heinon ja Anu Aghazarianin omakotitalo Kangasalla sai Vesivekiltä uudet salaojat sekä sadevesiviemäröinnin. Samassa paketissa hoituivat myös kodin kattoturvatuotteet ja rännit sekä autotallin katto.

Remonttitarve sai alkunsa autotallin katon vaurioista. Pienet vuodot jäivät painamaan Pekan mieltä, ja homma piti hoitaa kuntoon. Myös omakotitalon katto aiheutti huolta, sillä pesun ja pinnoituksen jälkeen lumet eivät enää meinanneet pysyä katolla. Kattomurheiden lisäksi Pekkaa vaivasivat myös talon salaojat.

”Talo on rakennettu 1990-luvun puolivälissä. Jonkunlaiset putket maahan oli vedetty, mutta minulla ei ollut mitään tietoa järjestelmän toimivuudesta”, Pekka tiivistää. ”Myöskään sadevesien ohjaus ei ollut minusta tyydyttävällä tasolla, joten nekin oli laitettava uusiksi.”

Pekan ja Anun naapuri oli jo tilannut Vesivekiltä kattoturvatuotteita. Eräänä päivänä Pekka törmäsikin pihapiirissä Vesivekin asiantuntijaan ja jäi hetkeksi juttelemaan omista murheistaan. Hetken jutustelun jälkeen Pekka pyysi vesivekkiläiset vierailulle.

Kattoturvatuotteiden tarjoustyön ohessa suoritettiin myös maksuton salaojakartoitus.

”Huomasin, että kattohommien lisäksi Vesivekiltä hoituvat myös salaojaremontit. Heidän kartoituksensa osoitti, että vanha järjestelmä oli kelvottomassa kunnossa. Autotallin katon sekä kodin kattoturvatuotteiden ja rännien oheen saatiin siis kätevästi paketoitua myös salaojaremontti samalta firmalta”, Pekka tokaisee.

Kaikki eteni jouheasti

Aluksi remontoitiin salaojat sekä sadevesiviemärit. Pekka oli hieman yllättynyt, kun vesivekkiläiset ehdottivat talviremonttia.

”Itse kuvittelin, että odoteltaisiin ensin roudan sulamista, mutta talviremontti sujuikin hienosti ja ripeästi. Siinä ei kauaa nokka tuhissut”, Pekka kehuu.

Myös autotalliremontti eteni nopeasti ja jouheasti suunnitelmien mukaan ja lopputulos oli komea. Viimeisenä olivat vuorossa omakotitalon lumiesteet sekä rännit. Pekka oli tyytyväinen Vesivekin takuuvarmaan työskentelyyn.

”Kaikki eteni meidän tahtomme mukaan, ja meidän tarpeemme huomioitiin joka vaiheessa. Hienointa oli se, miten nopeasti ja sujuvasti kaikki eteni. Nyt autotallin katto pitää vettä ja tiedämme, että salaojat on kunnolla tehty ja sadevedet menevät sinne, mihin pitääkin.”