Otetaanko varaslähtö kesään? Vesivekin upouusi Kesäkone yhdistää talvi- ja kesäremontoinnin edut.

As Oy Revontulentien Haka , Helsinki

Vastoin yleistä käsitystä kevät-talvi on hyvä ajankohta teettää taloyhtiöön Vesivek-salaojaremontti. Upouuden Kesäkoneemme ansiosta routa-aika on itse asiassa paras remonttiaika.

Kesäkone mullistaa taloyhtiön talviset salaojaremontit

Salaojaremontointi on talvella yleensä hitaampaa routaisen maan takia, mutta Kesäkone tuo kesäiset kaivuukelit pakkasenkin keskelle. Kesäkoneen avulla maa sulatetaan kiinteistön seinustalta, jolloin kaivuutyöt sujuvat kesäisen nopeasti. Muu pihamaa on roudan ja lumen suojassa, jolloin painava kalusto ei turmele taloyhtiön nurmikkoa ja jätä painaumia.

Puutarha valmiiksi kesäksi

Monelle taloyhtiöasukkaalle pihalla puuhastelu ja puutarhanhoito on kesän odotetuinta aikaa. On ymmärrettävää, että kesää ei haluta uhrata salaojaremontille. Talviremontin jäljiltä piha istutuksineen on valmis kevääseen ja uuteen kasvukauteen. Piha vaatii ehkä vain nurmikon istutuksen kiinteistön seinustalle, ja kesällä piha on kuiva, vehreä ja valmis kesänviettoon.

Varaudu kevään sulamisvesiin

Salaojissa saattaa virrata jopa 250 000 litraa vettä vuodessa ja suurin kosteusrasitus tulee lumien sulaessa. Kuluneen talven massiivisista lumikinoksista sulaa vettä litra jos toinenkin. Kun remontin hoitaa routa-aikaan, taloyhtiönne on valmiina näihin sulamisvesiin. Lisäksi remontin voi nyt saada hyvinkin nopealla toimitusajalla, koska remonttiaikoja ja kalustoa on enemmän vapaana.

Kesäkone puhisee lumisella Revontulentiellä

As Oy Revontulentien Haka on Helsingin Suutarilassa sijaitseva vuonna 1980 valmistunut taloyhtiö. Taloyhtiössä oli havaittu merkkejä ylimääräisestä kosteudesta kiinteistön alapohjarakenteissa. Kun asiaa lähdettiin tutkimaan, salaojaputkistoa kuvattaessa havaittiin putkien olevan tukossa ja muutoinkin todella huonossa kunnossa. Salaojien uusiminen oli siis edessä.

– Pyysimme tarjoukset urakasta neljältä toimijalta, Vesivekin hinta-laatu-suhde vaikutti parhaimmalta, kertoo hallituksen puheenjohtaja Laura Uusitalo.

Osa asukkaista halusi ryhtyä remonttiin heti, jotta pihat olisivat kesällä käyttövalmiina eivätkä remontin ja kaivureiden valtaamina. Kun Vesivekin paikallinen salaoja-asiantuntija Ville Pasanen vielä kertoi yrityksen uudesta Kesäkoneesta ja sen hyödyistä, päätettiin urakkaan ryhtyä nopealla aikataululla.

– Hyvin työ on näyttänyt edistyvän, aikataulussa on pysytty hurjasta lumen ja roudan määrästä huolimatta, Laura kertoo tyytyväisenä.

Myös Ville Pasanen ja kaivinkoneenkuljettaja Arttu Haukipuro ovat tyytyväisiä Kesäkoneen tuomiin etuihin remonttityömailla.

– Tällaisessa taloyhtiökohteessa kaivuutyö helpottuu ja nopeutuu huomattavasti, kun maa on seinustalta sula eikä tarvitse varoa routaa. Ja asukkaille on tietenkin iso plussa, että raskaat koneet eivät jätä muualle pihamaahan samalla tapaa jälkiä kuin sulan maan aikaan, toteaa Arttu.