Remontti sujuu, kun koko palveluketju on yksissä käsissä

As Oy Pärteeninpuisto, Parkano
Vesivekillä taloyhtiöremontti sujuu

Mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa. Tämä vanha viisaus pätee monessa asiassa. Asunto Oy Pärteeninpuisto Parkanossa luotti kattoremontissaan Vesivekkiin, jolla on käsissään koko palveluketju: tuotteiden valmistaminen, myyminen ja asentaminen.

Vuonna 1982 valmistunut Asunto Oy Pärteeninpuisto on kolmesta rivitalosta muodostuva taloyhtiö. Alkuperäinen tiilikatto alkoi olla remontin tarpeessa, ja kun rakenteissa havaittiin ongelmia, päätettiin toimia.

Katon kuntoa on seurattu säännöllisesti. Kun viime syksynä käytiin taas ullakolla tutkimassa tilannetta, aluskatteissa havaittiin kosteutta. Löydösten perusteella asiaan päätettiin tarttua saman tien, Pärteeninpuiston isännöitsijä Veikko Pitsinki kertoo.

Kattoremonttifirmoissa on eroja

Sopivan palveluntarjoajan löytäminen on lopputuloksen kannalta ratkaisevaa. Pärteeninpuiston kohdalla tarjoukset pyydettiin kolmelta kattoremonttifirmalta. Kaikki kävivät paikan päällä tutkimassa tilanteen, ja tekivät sen jälkeen tarjouksen. Vesivek oli yksi ehdokkaista.

Kävin tapaamassa Veikkoa ja tutustumassa kohteeseen. Tein perusteellisen yläpohjatutkimuksen ja valokuvasin rakenteet. Tietysti käytiin läpi myös taloyhtiön ajatukset ja toiveet. Tarjouksia ei napata valmiina hyllystä, vaan ne syntyvät aina tarkan selvityksen pohjalta, toteaa Vesivekin myyjä Tuomas Kosunen ja jatkaa: Tässä tapauksessa taloyhtiö halusi esimerkiksi palokatkot asuntojen väliin, ja sellainen vaikuttaa luonnollisesti kustannusarvioon ja remontin kestoon.

Kattoremonteissa on eroja, ja niin on tekijöissäkin. Siksi valintaprosessi kannattaa tehdä huolella.

Vesivekillä koko ketju omissa käsissä

Ehdokkaat ja tarjoukset käytiin läpi taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Vesivekin tarjouksen esitteli Tuomas.

Tuomas antoi hallituksen kokouksessa kattavan selvityksen katon kunnosta ja siitä, mitä hänen näkemyksensä mukaan kannattaa tehdä. Selvitys oli tarkka ja perinpohjainen valokuvineen päivineen, Veikko kiittelee.

Myös myöhemmin pidetyssä yhtiökokouksessa oltiin tyytyväisiä Tuomaksen selvitykseen ja tarjoukseen, sillä Vesivek valittiin kattoremontin tekijäksi. Veikko kertoo valintaan johtaneista perusteista.

Tärkein valintaperuste oli nopeus. Minulla on kokemusta kattoremonteista, jotka ovat kestäneet kuukausitolkulla. Nyt puhuttiin alle kuukaudesta. Lumi tosin hidasti hieman remontin valmistumista, sillä se piti tietysti aina poistaa katolta ennen töihin ryhtymistä. Tämäkin puoli hoitui kuitenkin aina ripeästi.

Kattoremonteissa nopeus on monen tekijän summa. Vesivekillä on koko palveluketju omissa käsissä aina tuotekehityksestä ja -valmistuksesta asiakaspalveluun ja asennukseen. Se takaa asioiden sujumisen remontin kaikissa vaiheissa tehokkaasti, jouhevasti ja ripeästi. Kokonaisvaltainen palvelu varmistaa myös asioinnin helppouden ja toiminnan turvallisuuden, kun yksi taho vastaa kaikesta, myös mahdollisissa reklamaatioissa.

Yhdestä asiasta asukkaiden piti tinkiä

Asunto Oy Pärteeninpuiston katot remontoitiin talo kerrallaan. Mitä isommasta ja pidempikestoisemmasta remontista on kyse, sitä tärkeämpää on huolehtia myös asiakkaiden viihtyvyydestä. Esimerkiksi rakennusjätteet ja roskat pyritään siivoamaan tarkasti jokaisen työpäivän päätteeksi, ja tavarat pidetään muutenkin järjestyksessä. Turvallisuutta ja sitä kautta asukkaiden viihtyvyyttä parantaa myös rakennustelineiden käyttö. Ne estävät esimerkiksi rakennusmateriaalien tai työkalujen putoamisen katolta.

Kyllä kaikki meni kuten oli sovittu. Tuomas piti minut ajan tasalla remontin edetessä, jos jotain tiedotettavaa oli. Minä puolestani välitin tietoa asukkaiden suuntaan. Asukkaiden pitää pystyä asumaan kotonaan remontista huolimatta, joten asioiden nopea sujuminen on tietysti heidänkin etunsa. Sen verran jouduttiin tinkimään asumismukavuudesta, että TV-lähetykset katkesivat remontin ajaksi, kun antennit piti poistaa katolta väliaikaisesti. Tästäkin kuitenkin selvittiin, kun asia oli tiedossa, Veikko Pitsinki hymyilee.