Kaksi vuotta raidattomuutta!

Anne Sallinen , Lempäälä

Lempääläiselle Anne Salliselle asennettiin Vesivek-katto sekä valkoiset Arvo-kourut noin kaksi vuotta sitten. Anne oli lopen kyllästynyt alkuperäisiin, kantikkaisiin ränneihin, jotka tukkiutuivat ja valuttivat vettä yli laidan. Anne yritti putsailla rännejä ja poistaa tukkeutumia, sen verran mitä nyt uskalsi katolle kiivetä. Eivätkä raidalliset rännit Annen kauniissa ja hyvinhoidetussa puutarhassa mitkään pihapiirin kaunistuksetkaan olleet. Anne kertoo parin vuoden jälkeen kokemuksiaan alumiinisista Arvo-kouruista.

– Kyllä silloin pari kesää sitten oli oikeasti viimeinen hetki ryhtyä katto- ja ränniremonttiin. Olihan sitä remonttia jo pitkään harkittukin. Ja näin jälkikäteen olen hyvin tyytyväinen, että kun rännit vaihdettiin, niin laitettiin sitten kerralla parhaat mahdolliset. Näillä nykyisillä keleillä rännien tulee olla kunnossa, kun miettii viime talvenkin myrskyjä ja sateita, Anne toteaa.

Kyllä näillä nykyisillä myrskyisillä ja sateisilla keleillä rännien tulee olla kunnossa.

Jatkuva rännien puhdistaminen on Annen helpotukseksi jäänyt unholaan. Ainoastaan kerran hän on ottanut rännien jiirikohdasta takapihan puolelta lehtikasan pois. Lehdet, roskat ja koivunsiemenet humahtavat komeasti sateella veden mukana alas syöksyistä, jolloin ne on helppo kerätä pois sadevesikaivojen ritilästä. Ulkopuolelta rännit loistavat edelleen puhtaan valkoisina, joten lupaus raidattomuudesta on todellakin pitänyt.

Huolet hälvenivät uuden katon myötä

Uusi katto on muutoinkin hälventänyt Annen huolia. Takapihan terassin yllä olevat lumiesteet pysäyttävät nyt lumen, joten Annen ei tarvitse pelätä lumen putoavan niskaan. Myös nuohoojalta on tullut kiitosta, kun uudet tikkaat ja kulkusillat helpottavat työtä. Naapurikin ihastui Annen uuteen kattoon ja tilasi Vesivekiltä viime kesänä samalaisen mustan Teräs-Tapio-katon sekä mustat Arvo-kourut.

– Edelleen kun käännyn tähän kotikadulle ja saavun pihaan, niin ihastelen kuinka uudelta koko talo nyt näyttää mustan katon ja valkoisten rännien kera. Vaikka Arvot olivat tavallisia kouruja hieman suurempi investointi, niin kyllä ne ovat olleet hintansa väärti, Anne toteaa tyytyväisenä.