Upouusi päiväkoti ansaitsi katolleen parasta

Porin YH-Asunnot Oy , Eura

Vesivek on jo pitkään ollut Porin YH-Asunnot Oy:n luottokumppani kattoasioissa. Kun Euran kunta tilasi rakennuttajaorganisaatiolta nykyaikaisen päiväkodin, katolle valittiin Arvo-alumiinikourut sekä Varma-ritilälumiesteet.

Vesivek toteutti euralaisen päiväkodin rännien ja kattoturvatuotteiden asennuksen aliurakkana. ”Porin YH-Asunnot käyttävät usein meidän tuotteitamme rakennusprojekteissaan”, kertoo Vesivekin ränni- ja kattoturvatuoteasiantuntija Juhani Kukkakorpi. ”Kohteen työnselvitykseen kirjataan yleensä raidattomat Arvo-alumiinikourut sekä Varma-ritilälumiesteet, sillä ne ovat parhaat ja pitkäikäisimmät tuotteet mitä markkinoilta löytyy.”

Tärkeintä on turvallisuus sekä vastuunkanto koko prosessista

Julkisissa kohteissa huomio kiinnittyy yleensä asuntokohteiden tavoin projektin sujuvuuteen sekä turvallisuuteen, mutta eroavaisuuksiakin löytyy. Kukkakorpi korostaa, että julkisissa rakennuksissa panostetaan usein tuotteiden pitkäikäisyyteen sekä asentajayrityksen luotettavuuteen. Kattoturvatuotteiden osalta on luonnollisesti tärkeintä, että putoava lumi ei aiheuta vaaratilanteita, ja katolle päästään tekemään huoltotöitä turvallisesti aina kun tarve vaatii. Lisäksi tikkaille tulisi aina asentaa kiipeilyesteet, jotta tarpeeton katolle kiipeäminen ei onnistu.

Oli kohde mikä tahansa, Vesivekin projekteissa tietyt asiat pätevät aina. ”Me olemme työmaalla usein vasta prosessin loppuvaiheessa, joten saamme touhuta aika rauhassa”, Kukkakorpi kertoo. ”Turvallisuus katolla sekä työmaan ympäristössä varmistetaan aina, ja omat, paikalliset ja ammattimaiset asentajamme tuntevat projektin kaikki vaiheet.” Kukkakorpi toteaa, että julkisissa hankkeissa Vesivekin luotettavuutta korostavat poikkeuksellisen pitkä viiden vuoden asennustakuu sekä koko prosessin hallinta. ”Meillä on kaikki omissa käsissä tuotteiden raaka-ainehankinnoista ja valmistamisesta viimeisen ruuvin kiinnitykseen”, Kukkakorpi kuvaa. ”Suunnittelu ja tuotanto on aina Vesivekin laatutyötä, emmekä käytä alihankkijoita. Jos haluaa suosia kotikylän poikia, niin meillä on 15 toimipistettä ympäri Suomea, ja työstä vastaavat aina paikalliset ammattilaiset. Kaiken tämän ansiosta voimme kantaa vastuumme ja varmistua, että koko prosessi on aina meidän laatukriteereidemme mukainen.”

Vesivek on luotettava ja laadukas kumppani

Porin YH-Asuntojen rakennuttajainsinööri Marko Kononen on jo pitkään luottanut Vesivekin tuotteisiin. Kun Euran kunta tahtoi uudiskohteena rakennutettuun nykyaikaiseen päiväkotiinsa laadukkaat kattoturvatuotteet, vesikourut, syöksyt sekä tikkaat, Kononen valitsi Vesivekin vanhasta tottumuksesta.
”Meillä on Vesivekin kanssa toiminut kaikki aina erinomaisesti”, Kononen toteaa. ”Koskaan ei ole tarvinnut huomauttaa työn laadusta tai turvallisuudesta. He hoitavat projektin kuin projektin aktiivisesti ja aikataulussa, ja heidän tuotteensa ovat jo moneen kertaan hyviksi todettuja.”

Julkisissa rakennus-hankkeissa aikataulutus ja projektinhallinta on korostuneessa asemassa. Kannattaa olla yhteydessä Vesivekin paikallisiin asiantuntijoihin jo alku-metreillä, autamme mielellämme jo projektin suunnittelunohjauksesta lähtien.