Syksyn 3 kohdan muistilista - Tarkista ainakin nämä kohdat kodin kosteuden hallinnassa!

Syksyllä kannattaa tarkistaa muutama kodin kosteudenhallinnan kannalta oleellinen seikka.

1. Usein luullaan, että katossa on ongelmia vasta sitten, kun vesi valuu sisälle tai rännit repsottavat. Ongelmia voi kuitenkin syntyä jo ennen tätä. Yläpohjan eli vintin rakenteissa voi piillä kosteutta, joka olisi voitu ehkäistä hyvällä tuulettuvuudella. Silloin puhutaan kondensioilmiöstä, kun kosteus ei pääse kunnolla haihtumaan pois katon sisärakenteista. Lue lisää ja katso video aiheesta.

Mitä on kondenssivesi välikatolla

2. Pihalla touhuillessa kannattaa samalla tarkkailla kodin kivijalan eli sokkelin kuntoa. Halkeamat, maalin hilseily, kalkkimuodostumat, tummentumat ja erilaiset kasvustot ovat merkki kosteusrasituksesta.

Jos kosteus muhii perustuksissa pitkään, se voi nousta kapillaarisesti myös kodin muihin rakenteisiin aiheuttamaan tuhoja. Muistathan että perennapenkkejä ja muita kasveja ei tule istuttaa sokkelin läheisyyteen. Kasvit sitovat kosteutta ja voivat tukkia salaojaputkistot. Lue lisää.

3.Lika ja ilman muut epäpuhtaudet voivat pinttyä kourujen pintaan todella tiukkaan. Lue vinkkejä kourujen puhdistamiseen.

Jos ryhtyy rännien pesuun, samalla on hyvä myös muutoin tarkistaa sadevesijärjestelmän kunto; ovatko kourujen kaadot oikein, näkyykö ruostejälkiä, ovatko sadevesisuppilot puhtaat roskista. Ja jos haluat kokonaan eroon rännien puhdistamisesta, kysy tarjous raidoittumattomista ja ruostumattomista Arvo-kouruistamme!

kattoremontti

Lataa pientalon huolto-opas ja saat hyödyllistä tietoa kotisi kunnossapitoon!

Teimme omakotiasujan avuksi oppaan, johon kokosimme kiinteistön yleisimpiä huolto- ja tarkastustoimenpiteitä.

Lataa opas