Teräs-Tapio, Luja-Lauri ja Suora-Seppo – yhtä suomalaisia kuin nimensäkin

Usein ajatellaan, että pelti nyt on peltiä, samapa tuo mitä laatua katollensa valitsee. Kunhan on kivan väristä. Mutta katteissa on eroja, jotka vaikuttavat niiden kestävyyteen, helppohoitoisuuteen ja ulkonäköön. Peltiprofiilin laatuun vaikuttaa sen materiaali, muoto sekä asennus. Vesivekin tuotekehitys Pirkkalassa on 30 vuoden aikana hionut kaikki nämä kolme osatekijää huippuunsa, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa katteen materiaalilta ja pinnoitteelta vaaditaan paljon, niiden tulee kestää pakkanen, auringonpaahde, lumi ja jää sekä rankkasateet. Myös profiilin muoto vaikuttaa huomattavasti mm. sen vedenpitävyyteen, lujuuteen ja asennettavuuteen. Toki se vaikuttaa myös katon ulkonäköön. Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä lenkkinä kestävässä peltikatteessa on laadukas asennus.

Sadasosillakin on merkitystä

Niin että on niissä peltikatteissa ja profiileissa eroja. Varsinkin jos asiaa kysytään Vesivekin profiilituotannosta vastaavalta Olavi Hautakoskelta. Vastaukseksi saadaan pitkä, intohimoinen luento  kapillaarikatkoista, korroosiosta, Newtoneista, jne. Olavi valottaa, miten maallikon korvaan mitättömältä tuntuva millin sadasosien heitto profiilikoneen säädössä voi vaikuttaa koko katteen laatuun. Tai että Teräs-Tapion lujuuden takana on vuosien mittaan optimaaliseksi hiottu, kahteen suuntaa pyöristetty muoto, joka maksimoi jäykkyyden.

Olavin ja kumppaneiden tarkassa valvonnassa tuotetaan kolmea teräskateprofiilia: Teräs-Tapio, Luja-Lauri sekä Suora-Seppo. Ne ovat yhtä suomalaisia kuin nimensäkin, nimenomaan pohjoisille katoille ja sääolosuhteisiin suunniteltuja profiileja. Kaikille on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä kotimaisesta työstä. Raaka-aineena niissä on SSAB:n laadukas teräs, ja ne pinnoitetaan markkinoiden kestävimmällä MattaNova-pinnoitteella.

Olavi on tarkka profiiliensa raaka-aineesta, MattaNova on ainoa pinnoite, jonka hän kelpuuttaa kestävyytensä puolesta Vesivekin katoille. MattaNovan salaisuus on sen pinnassa olevat pienen pienet ultrakovat partikkelit, jotka tekevät katteesta mattapintaisen. Lisäksi MattaNovan UV-kestävyys on erittäin hyvä, joten sen väri ei haalistu auringossa.

Omat asentajat takaavat korkean asennuslaadun

Materiaalin lisäksi katteen laatuun ja ulkonäköön vaikuttaa sen muoto. Olemme keränneet 30 vuoden aikana melkoisen tietomäärän asentajiltamme ja asiakkailtamme. Tämä tietotaidon pohjalta jokaisen profiilin ominaisuudet on hiottu huippuunsa tuotekehitysosastollamme Pirkkalassa. Näin olemme kehittäneet mm. Teräs-Tapion muodosta mahdollisimman hiljaisen ja Luja-Laurin lukkosaumasta maksimaalisen vedenpitävän.

Teräs profiloidaan omalla tehtaallamme Pirkkalassa, aina asiakkaan katon mittoihin räätälöitynä. Oma sertifioitu asennus on se viimeinen silaus Vesivek-katolle. Paikalliset poikamme tuntevat asentamansa tuotteet ja tietävät tarkasti työtehtävänsä. Kun profiilit kulkevat oman toimitusketjun läpi, ilman alihankkijoita, laatua tarkkaillaan jokaisessa vaiheessa ja se pysyy tasaisen korkeana. Myönnämmekin katteillemme markkinoiden parhaat takuut: 50 vuoden puhkiruostumattomuustakuun, 20 vuoden pinnoitetakuun sekä 5 vuoden asennustakuun.

kattoremontti