Kesän 3 kohdan muistilista - Tarkista ainakin nämä kohdat kodin kosteuden hallinnassa!

Kesällä pihalla puuhastellessa voi samalla tarkistaa muutaman kodin kosteuden hallinnan kannalta oleellisen seikan. Jos huollettavaa löytyy, puutteet ehtii vielä korjaamaan ennen syksyn sateita.

Katse katon pinnoitteeseen

Kirkas kesäaurinko voi paljastaa haalistuneen ja hilseilevän peltikatteen tai sammaloituneen tiilikatteen. Kulunut pinnoite on paitsi kosmeettinen haitta, myös altistaa katon ruosteelle sekä kosteudelle. Moni puntaroi katon uudelleenmaalaamisen tai -pinnoittamisen sekä kattoremontin välillä. Pinnoittaminen houkuttaa, koska se on täysremonttia halvempi vaihtoehto. Ennen päätöksentekoa on järkevää tarkistuttaa koko katon kunto. On turha pinnoittaa katetta, jonka alla on valmiiksi huonokuntoiset rakenteet. Lue lisää aiheesta.

Vilkaisu myös kivijalkaan

Puutarhassa touhuillessa kannattaa samalla tarkkailla kodin kivijalan eli sokkelin kuntoa. Halkeamat, maalin hilseily, kalkkimuodostumat, tummentumat ja erilaiset kasvustot ovat merkki kosteusrasituksesta. Jos kosteus muhii perustuksissa pitkään, se voi nousta kapillaarisesti myös kodin muihin rakenteisiin. Muistathan että perennapenkkejä ja muita kasveja ei tule istuttaa sokkelin läheisyyteen. Kasvit sitovat kosteutta ja voivat tukkia salaojaputkistot. Lue lisää aiheesta.

Pänniikö raidalliset rännit?

Siitepöly, noki ja ilman muut epäpuhtaudet voivat pinttyä kourujen pintaan todella tiukkaan. Lue lisää vinkkejä kourujen puhdistamiseen.

Jos ryhtyy rännien pesuun, samalla on hyvä myös muutoin tarkistaa sadevesijärjestelmän kunto; ovatko kourujen kaadot oikein, näkyykö ruostejälkiä, ovatko sadevesisuppilot puhtaat roskista. Ja jos haluat kokonaan eroon rännien puhdistamisesta, kysy tarjous raidoittumattomista ja ruostumattomista Arvo-kouruistamme!

kattoremontti

Lataa pientalon huolto-opas ja saat hyödyllistä tietoa kotisi kunnossapitoon!

Teimme omakotiasujan avuksi oppaan, johon kokosimme kiinteistön yleisimpiä huolto- ja tarkastustoimenpiteitä.

Lataa opas