Vettä kellarissa ja alapohjassa

Vesi kellarissa tai alapohjassa on aina hälyttävä merkki, johon tulee reagoida välittömästi. Jos kellariin tulee vettä, se voi näkyä esimerkiksi lammikoina kellarin lattialla tai tummentumina sokkelissa ja rakenteissa.

Miksi vesi nousee kellariin tai alapohjaan?

Ylimääräinen vesi nousee kellariin usein toimimattoman salaojajärjestelmän seurauksena. Vanhat salaojaputket voivat olla tukossa tai vaurioituneet, jolloin maasta nouseva vesi ei ohjaudu rakenteiden luota pois.

Mitä kellariin nousevasta vedestä voi seurata?

Vesi rakenteissa synnyttää lahovauriota, sisäilmaongelmia ja voi vaurioittaa rakenteita pysyvästi. Kosteusvaurioiden korjaaminen voi muodostua hyvin kalliiksi tai jopa mahdottomaksi, jos niihin ei puututa ajoissa. Kosteuden aiheuttamien oireiden havaitseminen hyvissä ajoin ja niihin puuttuminen, on paras keino suojata koti ja pidentää sen elinkaarta.

Ongelmien korjaus

1.Ensimmäinen askel oireen poistamiseksi on selvittää vaurioiden suuruus.

Tämän saat helpoiten selville varaamalla Vesivekin maksuttoman kuntotarkastuksen, jossa pihamaasi sekä sokkelin kunto selvitetään tarkasti. Käynnin päätteeksi saat halutessasi kuntoraportin, jossa kuvataan tarkastuksessa tehdyt toimenpiteet ja esiin nousseet riskit. Saat myös hinnaltaan pitävän tarjouksen, mikäli korjaustarpeita ilmenee.

2.Ratkaisuna salaoja- ja sadevesiremontti

Vesi saadaan pois alapohjasta ja kellarista tekemällä nykyaikainen salaojaremontti. Salaojaremontin myötä sokkeli saadaan suojattua ja kuivattua ja maasta nouseva vesi ohjattua pois.

Jos kyseessä on 1980-luvulla tai sitä ennen rakennettu talo, on salaojajärjestelmät niissä lähes poikkeuksetta puutteelliset. Salaojaremontissa sokkeli suojataan, asennetaan nykyaikainen salaojajärjestelmä, asennetaan toimiva sadevesijärjestelmä, huolehditaan routa- ja kosteuseristämisestä sekä varmistetaan maan muotoilut ja kallistukset.