Kattoremontti Etelä-Savossa

Nosturiavusteisessa kattoremontissa rakennamme katon säältä suojaan jo ensimmäisenä remonttipäivänä. Näin sateen aiheuttaman vesivahingon riski pienenee. Remonttityö tapahtuu muutamassa päivässä. Sinä voit asua normaalisti kotonasi sen ajan.

 

Turvallisuus

Vesivek on tehnyt 25 000 kattoremonttia ja yli 200 000 ränni- ja kattoturvatuoteasennusta. Asiakkaalle on turvallista, kun vastuu on yksissä käsissä, myös reklamaatiotilanteissa. Panostamme asennustoiminnan kehittämiseen ja se näkyy työturvallisuutena ja laadukkaana lopputuloksena.

 

Nopeus ja täsmällisyys

Täsmälliset toimitukset ovat meille kunnia-asia – Teemme sen minkä lupaamme. Ripeät asennukset perustuvat tarkkaan etukäteissuunnitteluun ja työtehtävien roolitukseen. Yhtäjaksoinen toteutus syntyy riittävillä resursseilla ja antaa mielenrauhaa. Omat tehtaat mahdollistavat toimitukset Etelä-Savoon ilman välikäsiä.

 

Helppo ja huoleton - ilman ylimääräisiä välikäsiä

Pystymme palvelemaan ainutlaatuisella tavalla, kun tuotekehitys, tuotanto- ja palveluketju ovat omissa käsissä. Kattavan palvelun kruunaavat omat paikalliset asentajat Etelä-Savosta.

VIDEO: Miten kattoremontti tehdään säältä suojaan 1 päivässä?

Tarkkaile näitä merkkejä katollasi!

Kattoa tulee huoltaa kuten muitakin kodin rakenteita, ja sen kuntoa on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Näin mahdolliset ongelmakohdat havaitaan ajoissa, ennen kuin pahempaa vauriota ehtii syntyä. Vakuutus ei nimittäin lähtökohtaisesti korvaa mitään vahinkoja, jotka syntyvät katon kulumisesta tai huollon laiminlyömisestä.

Vesikate

Vesikate

Katon käyttöikä on harvoin yli 40 vuotta. Katteen huonosta kunnosta kertoo mm. halkeamat, löysät naulat/ruuvit, ruostejäljet, sammal ja muut kasvustot. Jos vesi löytää tiensä sisätiloihin, kannattaa toimiin ryhtyä välittömästi. Remontti tulee sitä kalliimmaksi, mitä kauemmin vesi saa tehdä tuhojaan rakenteissa.

Rännit ja kattoturva

Rännit ja kattoturva

Kouruissa näkyvät ruostejäljet ja reiät tai seinälle roiskuvat sadevedet ovat merkki vanhentuneesta järjestelmästä. Lumiesteet suojaavat pihaa ja asukkaita, lisäksi niillä on iso rooli kosteudenhallinnassa. Kun lumet sulavat katolla, kosteus ei päädy seinille ja kodin rakenteisiin. Tarkista myös tikkaiden ja katon kulkuteiden kunto.

Yläpohja

Yläpohja

Katon kunto on luotettavimmin todettavissa yläpohjasta eli vintiltä käsin. Mahdolliset vuotokohdat jättävät sinne jälkensä. Tarkista erityisesti läpivientien ja jiirien kohdat. Tunkkainen haju viittaa riittämättömään tuulettuvuuteen ja mahdolliseen kondensio-ongelmaan. Kondensiokosteus voi näkyä pisaroina katteen alapinnassa tai tummentumina / kasvustona rakenteissa.

Milloin on aika kattoremontille?

Katto on kotisi tärkeimpiä rakenteita, pidä siitä hyvää huolta! Toimivan katon tulee täyttää kolme funktiota: sen tulee olla vesitiivis, turvallinen sekä tuuletuksen tulee toimia. Usein luullaan, että katossa on puutteita vasta kun vesi valuu sisälle. Katolta voi kuitenkin löytyä piileviä ongelmia, jotka usein johtuvat huonosta tuulettuvuudesta. Syy esimerkiksi ummehtuneeseen sisäilmaan voi löytyä vanhentuneesta kattorakenteesta.

Pyydä katollesi kuntotarkistus jo ennenkuin ongelmat esiintyvät.

Pyydä ilmainen kuntoarvio
 • Katon ikä on yli 30 vuotta
 • Halkeamia tai reikiä katteessa
 • Irronneet naulat / kateruuvit
 • Kondensiokosteus yläpohjassa
 • Katto vuotaa
 • Aluskate puuttuu

Mitä kattoremontti maksaa? Hinta alkaen 150 €/kk

Hintaan vaikuttaa moni asia, mm. katon pinta-ala, muoto, materiaalit sekä rakenteiden kunto. Siksi tarjouksemme perustuu aina asiantuntijan paikan päällä tekemään kartoitukseen. Hintoja vertaillessa ei kannata tuijottaa pelkkää loppusummaa, vaan huomioida tarjouksen kokonaissisältö. Omakotiliitolta löydät ohjeet kattoremontin kilpailuttamiseen.

Nopea rahoituspäätös – ei pankissa jonotusta

Vesivek-tili on joustava ja turvallinen tapa maksaa remontti. Vesivek-tilin avulla voit maksaa joko kertalaskuna 30 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla tai jakaa maksun haluamillesi kuukausierille. Voit laskea kuukausierän ja hakea rahoituspäätöksen jo etukäteen ennen Vesivekin edustajan tapaamista.

Miten Vesivek-kattoremontti etenee?

Koska koko toimitusketju Etelä-Savossa on telineasennusta lukuunottamatta kokonaan omissa käsissämme, remontti on sinulle mahdollisimman vaivaton ja selkeä.

Kuntoraportti

Jokainen kohde on yksilöllinen, joten Vesivek-remontti lähtee aina katon yksityiskohtaisesta tarkastuksesta. Siksi emme koskaan anna hintaa puhelimessa, vaan asiantuntijamme tulee paikan päälle tutkimaan katon ja yläpohjan tilanteen. Sinä voit halutessasi olla mukana tarkastuksessa.

Tarjous

Jos kuntotarkastuksessa havaitaan remonttitarpeita, laadimme korjaussuunnitelman ja tarjouksen. Hinta on pitävä ja sisältää kaiken rakennustelineistä asennukseen ja tuotteisiin. Kiinteä urakkahinta varmistaa, ettei asiakkaalle tule laskutusvaiheessa ikäviä yllätyksiä.

Telineet

Kattoremontit toteutetaan parhaalla mahdollisella putoamissuojauksella eli rakennuksen ympäri kiertävillä telineillä. Turvakaiteet, turvaköysi tai pätkätelineet eivät tuo samanlaista suojaa. Telineet asennetaan muutama päivä ennen remonttia, sitä ennen talon seinustoilta on hyvä siirtää pois kaikki irtain tavara.

Katteen asennus

Asennuspäivän aamuna saapuu paikallinen nelihenkinen asennusryhmä nosturin, kierrätyslavan sekä materiaalien kera. Pihamaasi ei siis toimi varastona. Yli 90 % kohteista rakennetaan uudelle katteelle ensimmäisen päivän aikana. Päivän jälkeen piha siivotaan ja asentajat vievät rakennusjätteet mennessään.

Viimeistelytyöt

Toisena päivänä pihamaallesi ilmestyy parin hengen viimeistelyporukka antamaan katolle loppusilauksen. He asentavat tikkaat, lumiesteet sekä viimeistelypellit. Sadevesikourut ajetaan suoraan autosta kattosi mitoille räätälöitynä. Telineet puretaan pari päivää remontin valmistumisen jälkeen.

Laskutus

Työ laskutetaan vasta, kun remontti on täysin valmis. Lasku maksetaan joustavasti Vesivek-tilin kautta joko kerralla tai osissa. Laskutuksen yhteydessä saat myös asennukseen ja materiaaleihin liittyvät takuudokumentit. Muista hyödyntää kotitalousvähennys asennustyön osalta.

Kattopellit suoraan omalta tehtaalta

Kattopeltiprofiileita on valikoimissamme kolme: Teräs-Tapio, Luja-Lauri ja Suora-Seppo. Tuotteet valmistetaan Pirkkalassa mittatilauksena, SSAB:n laadukkaasta teräksestä ja yhdellä tämän päivän moderneimmista peltiprofiilien tuotantolinjoista.

Teräs-Tapio Luja-Lauri Suora-Seppo
Teräs-Tapio

Teräs-Tapio

Teräs-Tapio on suosituin kattoprofiilimme ja sen valitsee peräti 85 % asiakkaistamme

 • Valmistetaan Vesivekin omassa kattoprofiilitehtaassa Pirkkalassa
 • Valmistusmenetelmä ja peltimateriaalit CE-hyväksyttyjä
 • Helppo huoltaa ja pitää kunnossa muotonsa ja materiaalinsa ansiosta
 • Profiilin muotoilusta johtuen Teräs-Tapio on kilpailijoitaan hiljaisempi
 • Kestää aikaa ja sääolosuhteita
Luja-Lauri

Luja-Lauri

Luja-Lauri on tavallista jäykempi, lukitukseltaan varmempi ja asennukseltaan laadukkaampi lukkosaumakatto.

 • Tavallista jäykempi ja lukitukseltaan varmempi
 • Koneellisesti tehtävä taittoratkaisu räystäällä
 • Soveltuu loiviin kohteisiin, jopa 1:9 kaltevuuteen saakka
 • Myös suojekohteisiin
 • Viisi värivaihtoehtoa
Suora-Seppo

Suora-Seppo

Vesivekin Suora-Seppo on nimensä mukaisesti suora kattoprofiili, joka on suunniteltu erityisesti loivakattoisiin omakotitaloihin

 • Suora kattoprofiili
 • Moderni ja ajaton
 • Omakotitaloihin, joiden kattokaltevuus on 1:7 tai jyrkempi
 • Sopii myös halleihin ja teolliseen rakentamiseen
 • Seitsemän värivaihtoehtoa

Tiilikatot

Vesivek toteuttaa myös tiilikattoremontteja. Käytämme kotimaista Ormax Protector+ -betonikattotiiltä. Se on kaunis ja kestävä betonitiili, jonka Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle likaa ja kasvillisuutta tehokkaasti hylkivän, kauniin pinnan. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana.

Värejä löytyy savitiilenpunainen, tupapunainen, tummanharmaa, musta ja ruskea.

Tiilikatot

Usein kysyttyä

Paikalliset asentajat Etelä-Savosta

Vesivekin Etelä-Savon tukikohta on Mikkeli, josta palvelemme koko Etelä-Savon aluetta.

Yhteystiedot

Ota yhteys, takuulla vastataan

Palvelualue Etelä-Savossa

Vesivek tekee kattoremontteja seuraavissa Etelä-Savon kunnissa: