Kattoremontti Alajärvi

Vesivekin Avainlipun arvoiset kattotuotteet valmistetaan Pirkkalan ja Orimattilan tehtaillamme. Asentajat ovat omia Alajärven alueen paikallisia ammattilaisia, joiden työlle myönnämme viiden vuoden takuun. Remonttipaketin sisällöstä ja aikatauluista vastaa kaikissa tilanteissa Vesivek.

 

Säältä suojaan päivässä

Yli 40 toimintavuoden aikana olemme kehittäneet fiksut prosessit, miten katto rakennetaan rivakasti säältä suojaan ensimmäisen päivän aikana. Avainasemassa on rakennustelineiden ja nosturin käyttö sekä oikea miehitys ja työtehtävien roolitus. Näin kattorakenteet eivät säätilanteen mukaan ole auki kuin pari tuntia eikä kotisi ole sateen armoilla. Kokonaisuudessaan remontti kestää muutaman työpäivän. Sinä voit asua normaalisti kotonasi remontin ajan.

 

Vesivekin hengittävä katto kestää

Kattoremontti on paljon muutakin kuin pelkkä peltien tai tiilien vaihto. Pinnan alle jäävät rakenteet vaikuttavat katon kestävyyteen yhtä paljon kuin päällepäin näkyvä katto. Vesivekillä on kaikkiaan 57 erilaista tutkittua ja testattua rakenneratkaisua. Näin jokaiselle katolle löytyy oikea tuulettuva ratkaisu, joka kestää sukupolvelta toiselle.

 

Yksi hinta – parhaat takuut

Vesivek-kuntotarkastuksen pohjalta annamme kokonaistarjouksen, joka kattaa kaikki materiaalit ja työt. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että hinnat nousevat remontin edetessä. Omien tehtaiden tuotteille ja omien asentajien työlle tohtii antaa myös kunnon takuut. Materiaalitakuu on pisimmillään 60 vuotta, asennustakuumme on viisi vuotta. Ja pitkäikäisen, ison toimijan takuisiin voit myös luottaa.

Testatut rakenneratkaisut + kestävimmät materiaalit = pitkäikäinen katto

Päällepäin näkyvän katteen lisäksi katon kokonaislaatuun vaikuttaa moni muukin seikka.

Tuulettuva rakenne

Käytämme katteen alla vähintään tuplatuuletusrakennetta, eli ilma pääsee kiertämään sekä aluskatteen alla että päällä. Riittävä ilmankierto on tärkeä katon kestävyyteen vaikuttava tekijä. Jotkut vanhemmat katot saattavat vaatia tripla- tai jopa neloistuuletusrakenteen. Kattoasiantuntijamme etsii juuri sinun katollesi sopivan ratkaisun yli 50 eri Vesivek-rakenneratkaisusta.

SSABn teräs, kestävä pinnoite

Käytämme teräsprofiileissamme SSABn MattaNova-pinnoitettua terästä. Profiilien optimaalinen kestävyys ja muokattavuus saavutetaan 0,5 mm teräksellä, Luja-Laurissa käytämme 0,6 mm terästä. Pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltu MattaNova-pinnoite on erittäin kestävä. Mattapinta on aikaansaatu ultrakovilla partikkeleilla, ja siten se ei likaannu yhtä helposti kuin kilpailevat ratkaisut.

Homesuojattu puutavara

Vesivek on ensimmäisenä toimijana ollut kehittämässä ja ottanut käyttöön ympäristöystävällisemmällä puunsuoja-aineella käsiteltyä puutavaraa. Näin home- ja muut kasvustot eivät pääse pesiytymään kattorakenteeseen. Suoja-aine täyttää standardin EN 599-1 vaatimukset sekä on vesiohenteinen ja siten 100% energiakierrätettävä.

KINGI-ruuvi

Käytämme kattoremonteissa KINGI-kateruuvia. Se on ainoa kateruuvi, joka on hyväksytty käytettäväksi ilmastorasitusluokassa C3, eli se kestää yhtä kauan kuin laadukkaimmat teräskatteetkin.

Vesivek Divoroll Pro –aluskate

Aluskatteella on tärkeä tehtävä suojata katon rakenteita kondensiokosteudelta ja mahdollisilta katteen vuodoilta. Vesivek Divoroll ProTM on ainoa hengittävä aluskate, jolla 30 vuoden takuu. Sillä on erinomainen mekaaninen lujuus ja se on tavanomaista aluskatetta painavampi ja paksumpi. Siksi se sitoo enemmän vettä itseensä ja luovuttaa sen kuivalla ilmalla pois.

Arvo-kouru

Alumiininen ARVO-kouru on markkinoiden ainoa saumaton, ruostumaton ja raidoittumaton ränni. ARVOn ulospäin kaartuva päärme estää likaisen veden valumisen rännin laitaa pitkin, joten rumentavia raitoja ei pääse muodostumaan. ARVO tehdään aina paikan päällä räystään mittojen mukaiseksi, näin vältytään vuotavilta ränninjatkeilta. Myönnämme ARVOlle 60 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.

Tarkkaile näitä merkkejä katollasi!

Kattoa tulee huoltaa kuten muitakin kodin rakenteita, ja sen kuntoa on hyvä tarkkailla säännöllisesti. Näin mahdolliset ongelmakohdat havaitaan ajoissa, ennen kuin pahempaa vauriota ehtii syntyä. Vakuutus ei nimittäin lähtökohtaisesti korvaa mitään vahinkoja, jotka syntyvät katon kulumisesta tai huollon laiminlyömisestä.

Vesikate

Vesikate

Katon käyttöikä on harvoin yli 40 vuotta. Katteen huonosta kunnosta kertoo mm. halkeamat, löysät naulat/ruuvit, ruostejäljet, sammal ja muut kasvustot. Jos vesi löytää tiensä sisätiloihin, kannattaa toimiin ryhtyä välittömästi. Remontti tulee sitä kalliimmaksi, mitä kauemmin vesi saa tehdä tuhojaan rakenteissa.

Rännit ja kattoturva

Rännit ja kattoturva

Kouruissa näkyvät ruostejäljet ja reiät tai seinälle roiskuvat sadevedet ovat merkki vanhentuneesta järjestelmästä. Lumiesteet suojaavat pihaa ja asukkaita, lisäksi niillä on iso rooli kosteudenhallinnassa. Kun lumet sulavat katolla, kosteus ei päädy seinille ja kodin rakenteisiin. Tarkista myös tikkaiden ja katon kulkuteiden kunto.

Yläpohja

Yläpohja

Katon kunto on luotettavimmin todettavissa yläpohjasta eli vintiltä käsin. Mahdolliset vuotokohdat jättävät sinne jälkensä. Tarkista erityisesti läpivientien ja jiirien kohdat. Tunkkainen haju viittaa riittämättömään tuulettuvuuteen ja mahdolliseen kondensio-ongelmaan. Kondensiokosteus voi näkyä pisaroina katteen alapinnassa tai tummentumina / kasvustona rakenteissa.

VIDEO: Miten kattoremontti tehdään säältä suojaan 1 päivässä?

Mietityttääkö kattosi kunto?

Älä turhaan kuluta aikaasi murehtimiseen vaan pyydä meiltä ilmainen kuntoarvio. Paikallinen asiantuntijamme tulee sovittuna aikana tarkastamaan kattosi kunnon, halutessasi saat tuloksista kirjallisen ja kuvallisen raportin.

Mietityttääkö kattosi kunto?

Milloin on aika kattoremontille?

Katto on kotisi tärkeimpiä rakenteita, pidä siitä hyvää huolta! Toimivan katon tulee täyttää kolme funktiota: sen tulee olla vesitiivis, turvallinen sekä tuuletuksen tulee toimia. Usein luullaan, että katossa on puutteita vasta kun vesi valuu sisälle. Katolta voi kuitenkin löytyä piileviä ongelmia, jotka usein johtuvat huonosta tuulettuvuudesta. Syy esimerkiksi ummehtuneeseen sisäilmaan voi löytyä vanhentuneesta kattorakenteesta.

 • Katon ikä on yli 30 vuotta
 • Halkeamia tai reikiä katteessa
 • Irronneet naulat / kateruuvit
 • Kondensiokosteus yläpohjassa
 • Katto vuotaa
 • Aluskate puuttuu

Mitä kattoremontti maksaa? Hinta alkaen 150 €/kk

Hintaan vaikuttaa moni asia, mm. katon pinta-ala, muoto, materiaalit sekä rakenteiden kunto. Siksi tarjouksemme perustuu aina asiantuntijan paikan päällä tekemään kartoitukseen. Hintoja vertaillessa ei kannata tuijottaa pelkkää loppusummaa, vaan huomioida tarjouksen kokonaissisältö. Omakotiliitolta löydät ohjeet kattoremontin kilpailuttamiseen.

Nopea rahoituspäätös – ei pankissa jonotusta

Vesivek-tili on joustava ja turvallinen tapa maksaa remontti. Vesivek-tilin avulla voit maksaa joko kertalaskuna 30 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla tai jakaa maksun haluamillesi kuukausierille. Voit laskea kuukausierän ja hakea rahoituspäätöksen jo etukäteen ennen Vesivekin edustajan tapaamista.

Miten Vesivek-kattoremontti etenee?

Koska koko toimitusketju on kokonaan omissa käsissämme, remontti on sinulle vaivaton ja selkeä.

Kuntoraportti

Jokainen kohde on yksilöllinen, joten Vesivek-remontti lähtee aina katon yksityiskohtaisesta tarkastuksesta. Siksi emme koskaan anna hintaa puhelimessa, vaan asiantuntijamme tulee paikan päälle tutkimaan katon ja yläpohjan tilanteen. Sinä voit halutessasi olla mukana tarkastuksessa.

Tarjous

Jos kuntotarkastuksessa havaitaan remonttitarpeita, laadimme korjaussuunnitelman ja tarjouksen. Hinta on pitävä ja sisältää kaiken rakennustelineistä asennukseen ja tuotteisiin. Kiinteä urakkahinta varmistaa, ettei asiakkaalle tule laskutusvaiheessa ikäviä yllätyksiä.

Telineet

Kattoremontit toteutetaan parhaalla mahdollisella putoamissuojauksella eli rakennuksen ympäri kiertävillä telineillä. Turvakaiteet, turvaköysi tai pätkätelineet eivät tuo samanlaista suojaa. Telineet asennetaan muutama päivä ennen remonttia, sitä ennen talon seinustoilta on hyvä siirtää pois kaikki irtain tavara.

Katteen asennus

Asennuspäivän aamuna saapuu paikallinen nelihenkinen asennusryhmä nosturin, kierrätyslavan sekä materiaalien kera. Pihamaasi ei siis toimi varastona. Yli 90 % kohteista rakennetaan uudelle katteelle ensimmäisen päivän aikana. Päivän jälkeen piha siivotaan ja asentajat vievät rakennusjätteet mennessään.

Viimeistelytyöt

Toisena päivänä pihamaallesi ilmestyy parin hengen viimeistelyporukka antamaan katolle loppusilauksen. He asentavat tikkaat, lumiesteet sekä viimeistelypellit. Sadevesikourut ajetaan suoraan autosta kattosi mitoille räätälöitynä. Telineet puretaan pari päivää remontin valmistumisen jälkeen.

Laskutus

Työ laskutetaan vasta, kun remontti on täysin valmis. Lasku maksetaan joustavasti Vesivek-tilin kautta joko kerralla tai osissa. Laskutuksen yhteydessä saat myös asennukseen ja materiaaleihin liittyvät takuudokumentit. Muista hyödyntää kotitalousvähennys asennustyön osalta.

Kattopellit suoraan omalta tehtaalta

Tuotekehityksessämme on suunniteltu kolme Suomen ilmastoon ja rakennuskantaan sopivaa teräsprofiilia: Teräs-Tapio, Luja-Lauri ja Suora-Seppo. Tuotteet valmistetaan Pirkkalassa mittatilauksena, SSAB:n laadukkaasta teräksestä ja yhdellä tämän päivän moderneimmista peltiprofiilien tuotantolinjoista.

Teräs-Tapio Luja-Lauri Suora-Seppo
Teräs-Tapio

Teräs-Tapio

Teräs-Tapio on suosituin kattoprofiilimme ja sen valitsee peräti 85 % asiakkaistamme

 • Valmistetaan Vesivekin omassa kattoprofiilitehtaassa Pirkkalassa
 • Valmistusmenetelmä ja peltimateriaalit CE-hyväksyttyjä
 • Helppo huoltaa ja pitää kunnossa muotonsa ja materiaalinsa ansiosta
 • Profiilin muotoilusta johtuen Teräs-Tapio on kilpailijoitaan hiljaisempi
 • Kestää aikaa ja sääolosuhteita
Luja-Lauri

Luja-Lauri

Luja-Lauri on tavallista jäykempi, lukitukseltaan varmempi ja asennukseltaan laadukkaampi lukkosaumakatto.

 • Tavallista jäykempi ja lukitukseltaan varmempi
 • Koneellisesti tehtävä taittoratkaisu räystäällä
 • Soveltuu loiviin kohteisiin, jopa 1:9 kaltevuuteen saakka
 • Myös suojekohteisiin
 • Viisi värivaihtoehtoa
Suora-Seppo

Suora-Seppo

Vesivekin Suora-Seppo on nimensä mukaisesti suora kattoprofiili, joka on suunniteltu erityisesti loivakattoisiin omakotitaloihin

 • Suora kattoprofiili
 • Moderni ja ajaton
 • Omakotitaloihin, joiden kattokaltevuus on 1:7 tai jyrkempi
 • Sopii myös halleihin ja teolliseen rakentamiseen
 • Seitsemän värivaihtoehtoa

Tiilikatot

Vesivek toteuttaa Alajärvellä myös tiilikattoremontteja. Tiilikattojen materiaalitoimittajana on kotimaisen tuotannon Ormax Protector+ betonikattotiili. Se on kaunis ja kestävä betonitiili jossa protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin tiilikaton väri pysyy pitkään haalistumattomana.

Värejä löytyy savitiilenpunainen, tupapunainen, tummanharmaa, musta ja ruskea.

 Tiilikatot

Usein kysyttyä

Paikallista palvelua Etelä-Pohjanmaalta

Vesivekin Etelä-Pohjanmaan tukikohta on Seinäjoki, josta palvelemme koko Etelä-Pohjanmaata.

Alajärvellä teemme kattoremontteja mm. näillä alueilla: Kurejoki, Sissala, Haukkala, Koskenvarsi, Saukonkylä, Menkijärvi, Luoma-Aho, Levijoki, Hoisko, Paalijärvi, Möksy, Lehtimäki, Länsikylä ja Hernesmaa

 

Yhteystiedot

Ota yhteys, takuulla vastataan